Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Mate 20 için HarmonyOS 2.0 Müjdesi!

Huawei, Android’i terk etmeye başladı. Huawei Mate 20 için HarmonyOS 2.0 güncellemesinin geleceği açıklandı. Çinli dev işini biliyor.

HarmonyOS, akıllı ev ürünlerinden giyilebilir cihazlara, araç içi bilgi-eğlence sistemlerine ve mobil cihazlara kadar çok platformlu cihazlarla çalışmak üzere tasarlanmış, Huawei’nin işletim sistemi olarak karşımıza çıkmıştı. Ancak Android lisansının kaybedilmesinden sonra Huawei bu işletim sistemini mobil cihazlarına getireceğini açıklamıştı. Bugün ise Huawei Mate 20 için HarmonyOS 2.0 müjdesi verildi.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yılın Aralık ayından bu yana, Mate 30, P40 ve MatePad Pro serilerinden oluşan sınırlı amiral gemileri için Huawei HarmonyOS 2.0 güncellemesinin beta sürümü yayınlanmıştı. 2 Haziran’da resmiyete kavuşacak olan bu işletim sisteminin sadece yeni cihazları destekleyeceği düşünülüyordu. Ancak Mate 20 ailesinin de bu güncelleme ile tanışacak olması, Huawei’nin geriye dönük planlarının olduğunu gösteriyor.

Aktarılan bilgilere göre, HarmonyOS 2.0, yeni hızlı ayarlar, bildirim paneli, ayarlar menüsü, uygulama çekmecesi, sistem animasyonları ve çok daha fazlasını içeren kullanıcı arayüzüne yeni büyük değişiklikler ile gelecek. Android forku olması sayesinde Android uygulamalarının kolayca portlanabileceği bu işletim sistemi, 2-3 yıla Android’e ciddi bir rakip olacak gibi görünüyor.

Huawei Mate 20 için HarmonyOS 2.0

Huawei’nin eski telefonlarına da bu güncellemeyi sunacak olması, ekosistem oluşturma konusunda da büyük avantaj sağlayacak. Çinli teknoloji devinin P50 ailesi ile birlikte HarmonyOS 2.0’a yer vereceğini ve Android’i artık yavaştan terk edeceğini belirtelim. Bakalım beklendiği gibi Android’in tahtı gerçekten de sarsılacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu