Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 9 beklerken şimdi de iPhone 9 Plus ortaya çıktı!

Apple’ın Mart ayında iPhone SE 2 yerine iPhone 9’u tanıtacağı söyleniyordu. Bugün ise iPhone 9 Plus hakkında iddialar ortaya atıldı.

2016 yılında iPhone SE ile Çin pazarını hedef alan Apple, beklediği başarıyı fazlasıyla yakalamıştı. Ancak Cupertinolu teknoloji devi uygun fiyatlı model politikasını 4 yıldır erteliyordu. Ancak Apple’ın bu yıl içerisinde tekrardan uygun fiyatlı bir model tanıtacağı söylentileri ortaya çıkmıştı. SE 2 yerine iPhone 9 olarak isimlendirilmesi beklenen bu modelin, hem uygun fiyatlı hem de donanım civarı olması bekleniyordu.

Bugün ise yepyeni bir sızıntı ortaya çıktı. Söylentilere göre; iPhone 9’un bir de Plus modeli gelecek. Normal model 4.7 inç ekran ile gelecekken Plus’ın 5.5 inç büyüklüğünde ekrana sahip olacağı söyleniyor. Plus modelin tek farkı ekran olmayacak gibi görünüyor. Her iki modelde de Apple A13 yonga seti ve 3 GB RAM yer alacak. Düz modelde tekli kamera kurulumu yer alacakken, Plus’ta çiftli kamera kurulumu yer alacak.

Plus’ın kamera kurulumunun iPhone 11 ayarında olacağı 12 Megapiksel + 12 Megapiksel çözünürlüğünde olacağını düşünüyoruz. Tabii Plus modelin düz modele göre 100 dolar daha pahalı olacağını söyleyebiliriz.

iPhone 9 Plus

Mart ayında tanıtılacak olan düz modelin 499 dolar Plus modelin ise 599 dolar fiyat etiketine sahip olacağı da iddialar arasında yer alıyor. 64 GB ve 128 GB dahili depolama birimi ile gelecek olan bu modeller, 8 ve 8 Plus’ın kasasına sahip olacak.

2. nesil parmak izi okuyucusu Touch ID ile gelecek olan bu modeller bakalım Apple’ın beklentilerini karşılayabilecek mi?

iPhone 9 Plus özellikleri

  • 5.5 inç büyüklüğünde 1334 x 750 piksel çözünürlüğünde LCD ekran
  • Apple A13 Bionic yonga seti ve 3 GB RAM
  • 64 GB ve 128 GB dahili depolama
  • 12 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.8 diyaframlı arka kamera
  • 7 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.2 diyaframlı ön kamera
  • Touch ID parmak izi okuyucusu

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu