Akıllı TelefonCep TelefonuGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Samsung OLED Ekran Teknolojisini Orta Seviyeye Taşıyor!

Ekran teknolojisi konusunda lider durumda olan Samsung , OLED ekranlarını daha ucuz akıllı telefonlarına getirecek.

Akıllı telefonlarda TV’lere bir çok cihaza ekran tedariği yapan Samsung, bu konuda rakipsiz durumda. Akıllı telefonlarında kullandığı Super AMOLED teknolojisiyle dokunmaya daha duyarlı ve yüksek yenileme hızını destekliyor. Daha ince tasarıma sahip ve bunun sebebi de ekranın arka tarafı ekstra bir ışığa ihtiyaç duymuyor.

Samsung OLED Ekran Teknolojisi Dahil Bir çok Özelliği Orta Seviyeye Getiriyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, birkaç yıldır amiral gemisi telefonlarından bazı özellikleri orta seviyeye çekiyor. Bu özelliklerin başında su ve toza karşı dayanıklılık olan IP68 sertifikası geliyor. Ardından OIS kamera ve dört yıllık Android işletim sistemi güncellemesiyle rakiplerini alt etmiş durumda. Sıra Samsung ‘un OLED ekran teknolojisini daha uygun akıllı telefonlara getirmesine geldi.

Ünlü sızıntı kaynağı TheElec tarafından ortaya atılan iddiaya göre Samsung önümüzdeki yıl Galaxy A1x serisi telefonlarına OLED ekran teknolojisini getirecek. Önümüzdeki yıl tanıtılacak A15 2024 modelinde OLED ekran teknolojisi ile gelebilir.

Önceleri Samsung’un kullanıcıları Super AMOLED ekran teknolojisinde çok ekran yanması ve izi oluştuğunu dile getirmişti. Son 2-3 amiral gemisinde bu tarz sorunlarla karşılaşılmıyor.

İlk olarak OLED A24 modelinde kullanıldı.  Şimdi A15 2024 modelinde kardeşi A14’te olduğu gibi hem 4G hem de 5G versiyonunda Full HD ekranla gelecek. Bu ekran OLED teknolojisiyle donatılacak.

Üçlü arka kamera kurulumu ile gelecek modelin 4G versiyonunda MediaTek Helio G99 , 5G versiyonunda ise Exynos 1430 çipi yer alacak. 25W hızlı şarj destekli 5.000 mAh batarya paketi ile kullanıcıların beğensine sunulacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu