Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneSamsung

iPhone 14 Serisi, Samsung’un Kasasını Dolduruyor

Yeni bir rapora göre iPhone 14 serisi ekran tedarik noktasında Samsung’a bağımlı olacak. Her beş iPhone 14’ün dördünde Samsung ekran olacak.

Apple, 7 Eylül tarihinde iPhone 14 serisini duyurmaya hazırlanıyor. Seride iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Max şeklinde dört modelin yer alması bekleniyor. Telefonların nasıl bir görünüme sahip olacakları ve hatta teknik özellikleri büyük ölçüde netlik kazanmış durumda. Yeni bir raporda Apple’ın yaklaşan iPhone modellerinde yer vereceği ekranların hangi markalardan tedarik edildiğine yer verildi. Rapora göre iPhone 14 serisi büyük ölçüde Samsung’a bağımlı olacak.

iPhone 14 Serisi Samsung’a Emanet

Apple’ın Samsung, LG Display ve BOE firmalarından 34 milyon adet iPhone 14 paneli satın alması bekleniyor. Haziran ayında 1.8 milyon ekran zaten tedarik edildi. Temmuz ayında 5.35 milyon, ağustos ayında ise 10 milyonda fazla iPhone 14 paneli satın alındı. Apple’ın eylül ayında iPhone 14 serisi için 16.5 milyon milyon panel daha sipariş etmesi bekleniyor. Panel tedariki kademeli olarak devam edecek.

iPhone 14 Max

Rapora göre yeni iPhone’lar için tedarik edilen ekranların büyük kısmı Samsung’dan karşılanıyor. Sadece son üç ayda tedarik edilen 15 milyon panelin yüzde 82’lik dilimi Samsung’dan satın alındı.

LG Display, siparişlerin %12’sini alarak ikinci oldu. LG’nin eylül ayında daha fazla ekran göndermesi bekleniyor. LG, üretim kapasitesi ve “teknik zorluklar” nedeniyle Apple’ın talebini şu an için karşılayamıyor.

Son olarak BOE markasına baktığımızda iPhone 14 panel siparişlerinin %6’sını karşılıyor. Şirketin yakın zamanda Apple’ın ekran tasarımını haber vermeden değiştirdiği için üretimi askıya almak zorunda kaldı. Fakat daha ucuz paneller sağladığı için Apple’ın BOE’den vazgeçmesi beklenmiyor.

Öte yandan iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’in ekranlarını şu ana kadar sadece Samsung sağladı. Eylül ayı ile birlikte LG de Pro modeller için ekran üretimine başlayacak.

iPhone SE 4 için Geri Sayım Başladı!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu