Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Kirin 1000 cephesinden ilk bilgiler geldi

Huawei Kirin 1000 işlemcisi için deneme üretim sürecini başlattı. 5 nm üretim sürecinde geliştirilen yeni nesil işlemci hakkında ortaya çıkan ilk bilgileri aktarıyoruz.

Huawei, 6 Eylül tarihinde dünyanın entegre 5G modemine sahip ilk işlemcisi olan Kirin 990’nun duyurusunu gerçekleştirdi. Huawei Mate 30 serisinin kalbini oluşturan Kirin 990, 7nm FinFET Plus EUV mimarisinde geliştirilip performans tarafında Cortex-A76 çekirdekler kullandı. İşlemci, Da Vinci Sinir İşleme Ünitesi (NPU) sayesinde yapay zeka tarafında rakiplerine fark atmayı başarıyor.

Huawei Kirin 1000 için deneme süreci başladı

Huawei Central sitesinin bazı endüstri kaynaklarından edindiği bilgiye göre Kirin 1000 için test süreci başlamış durumda. 5 nm üretim sürecinde geliştirilen ve performans tarafında Cortex-A77 çekirdekler kullanacak Kirin 1000, 2020’nin ikinci yarısında ticarileşecek.

Performans artışının belirgin şekilde yaşanacağı Kirin 1000 işlemcisi muhtemelen gelecek yıl IFA etkinliğinde tanıtılacak. Da Vinci Sinir İşleme ünitesini daha üst seviyeye taşınacağı işlemcide yine GPU performansı da gelişim gösterecek.

İlk olarak Huawei Mate 40 serisinde kullanılacak işlemciye dahil bilgiler şu an için bunlarla sınırlı. Huawei’in Kirin 1000 için denemelere başlaması ARM ile lisans tarafında herhangi bir sorun yaşanmadığını  gösteriyor. Halbuki Amerikan hükümetinin yaptırım kararları sonrası ARM da Huawei ile ilişkilerini bir süre askıya aldığını belirtmişti. Sonra ilişkiler normale döndü.

Önümüzde uzun bir süre var ve bu süreçte Kirin 1000 hakkında daha somut bilgiler elde edeceğimizi düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu