Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei P40 Pro neden 120Hz tarama hızına sahip değil? Komik ama…

Bugün yapılan Huawei lansmanı ve basın buluşması sonrasında Huawei P40 Pro ekran tarama hızı ile ilgili açıkalamalar yapıldı…

Akıllı telefon pazarında yeni akım kriterlerinden birisi ekran tarama hızları oldu. Öncelikle hayatınızda hiç 90Hz ve 120Hz tarama hızına sahip bir telefon kullanmadıysanız bunun ne demek olduğunu tam olarak anlayamıyorsunuz. Zira bu tarama hızlarında arayüz deneyimi öyle bir seviyeye geliyor ki; inanamıyorsunuz. Bir süredir eleştirilerin hedefinde olan Huawei P40 Pro 90Hz ekran tarama hızı ile ilgili Huawei bugün resmi bir açıklama yaptı.

Huawei online basın buluşması sonrasında soruları yanıtlayan Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su Yu Chengdong telefonun neden 120Hz tarama hızına sahip olmadığını aşağıdaki sözler ile açıkladı.

Bildiğiniz üzere P40 serisinde 60Hz ve P40 Pro ile P40 Pro Plus modelinde 90Hz taramahızı kullanıldı. Bunu tercih etme sebebimiz ise enerji verimliliği idi. 120Hz tarama hızının temel anlamda enerji verimliliğine büyük bir negatif katkısı var ve bunu gördüğümüz için 90Hz tarama hızını tercih ettik. Bununla birlikte Huawei P40 Pro / P40 Pro + ‘nın 90Hz ekranının çok pürüzsüz olacak şekilde optimize ettik.

Huawei P40 Pro
Huawei P40 Pro

Editörün Yorumu:

Şimdi, cevap vermez ama Yu Chengdong’a şunu sormak gerekli.

Siz sadece 90Hz değil çözünürlüğü de Full HD+ olarak sundunuz. Rakiplerinizden OPPO yeni nesil amrial gemisi Find X2 Pro’da 3K çözünürlükte 120Hz tarama hızını sunarken ve aynı pil gücünde (Find X2 Pro 4.260 mAh ve P40 Pro Plus 4.200 mAh) bunu sunarken nasıl olur da enerji verimliliğinden bahsedebilirsiniz?

Biz Yu Chengdong’un veremeyeceği cevabı da sizler için verelim;

Bu tarama hızı ve bu çözünürlüklerin kullanılma sebebi Huawei üretimi Kirin 990 yonga setinin bunları besleyemeyecek olmasıdır. Yoksa hangi üretici daha fazla donanım ve özellikten kaçınır. Özellikle 1.400€ fiyata sattığı bir telefonda…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu