Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

iPhone 15, Tüm Donanım Tuşlarını Kaybedecek

Yeni bir rapora göre iPhone 15 serisinde fiziksel tuşların yerini dokunsal geri bildirim sunan yüzeyler alacak. Yeni iPhone’larda büyük bir değişim bekleniyor.

iPhone 15 serisinin tanıtılmasına daha uzun bir süre var, ancak 2023 model iPhone’lar gündemden düşmüyor. Neredeyse her gün bu iPhone’larla ilgili bir sızıntı gerçekleşmekte. Şimdi son gelişmelere bakalım.

iPhone 15 Pro Serisi, Fiziksel Tuşlardan Arındırılacak

Seriye dair önemli bir bilgi son olarak bir Apple tedarikçisi olan Cirrus Logic tarafından paylaşıldı. Tedarikçi kasıtlı olsun ya da olmasın, iPhone 15’teki bir yeniliğin cihaz sahiplerinin kullanıcı deneyimini önemli ölçüde değiştirebileceğini ima eden bilgiler verdi.

Tedarikçi, hissedarlara yazılan bir mektupta, gelecek yıl akıllı telefonlar için pazara yeni bir HPMS bileşeni getirmeyi” beklediğini belirtti. HPMS, iPhone’un Taptic Engine dokunsal geri bildirim modülü için yüksek performanslı bir karışık sinyal çipidir.

Cirrus Logic CEO’su John Forsyth, analistlerle yaptığı bir telefon görüşmesinde, bileşenin piyasaya çıkış süresini iPhone 15 çıkış tarihi ile uyumlu olan gelecek yılın ikinci yarısında gerçekleşeceğini belirtti. Geçen hafta Barclays analistleri, tescilli çipin fiziksel ses ve güç düğmelerinin yerini alacak dokunmatik yüzeylere güç sağlayacağını öne sürdüler.

Daha önce, endüstri analisti Ming-Chi Kuo da benzer bir bilgiyi aktardı. Pro ve Pro Max (veya Ultra) modellerinin “düğmesiz” bir tasarıma sahip olmasını beklerken, iPhone 15’in temel versiyonlarında ise fiziksel tuşlar yer almaya devam edecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu