Akıllı TelefonAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuawei

Huawei P10 ve P10 Plus Android Oreo güncellemesi başlıyor

Huawei P10 ve P10 Plus Android Oreo güncellemesi başlıyor. Huawei geçen ay Android 8.0 Oreo tabanlı EMUI 8.0 arayüzüne sahip Mate 10 serisi telefonların duyurusunu gerçekleştirdi. Şirket etkinlik esnasında yeni Android ve EMUI sürümünün kısa süre içerisinde Huawei P10 telefonlarına sunulacağının müjdesini de verdi.

Huawei cephesinden yapılan açıklamaya göre P10 modeller için Android 8.0 beta programı başladı. Beta programı için 14-16 Kasım tarihleri arasında başvurular alınırken, kullanıcılar bir hesap numarası ve telefonlarının seri numaralarıyla kayıt yaptırabiliyor. Kayıt işleminin tamamlamasıyla güncellemenin kısa süre içerisinde yayımlanacağını söyleyebiliriz.

Huawei daha önce Mate 9 ve Honor V9 için de benzer şekilde Android 8.0 beta programını başlatmıştı. Söz konusu iki model için resmi güncellemenin yıl bitmeden başlaması beklenirken; Huawei P10/P10 Plus’ın ise yeni Android sürümüyle yeni yılda buluşması muhtemel görünüyor.

EMUI 8.0 yapay zeka tabanlı gelişmeleriyle dikkat çeken bir arayüz. Tabii yeni arayüzün bu denli verimli çalışmasında yine yapay zeka tabanlı Kirin 970 işlemcisinin etkisinin büyük olduğunu söyleyebiliriz. Mate 10 kıyaslandığında donanım tarafındaki farklılıklardan dolayı EMUI 8.0’daki tüm özellikleri Mate 9 ve Huawei P10 telefonlarda göremeyeceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu