Güncel Teknoloji HaberleriHuaweiXiaomi

Bomba İddia: Xiaomi, Huawei’nin WiFi Yongalarını Çaldı

Bomba bir iddia geldi. İddiaya göre Xiaomi, yatırımcı olduğu bir şirket aracılığıyla Huawei'nin WiFi yongalarını çaldı.

Teknoloji gündemi bomba bir iddiayla sarsıldı. İddiaya göre Xiaomi, yatırımcılığını üstlendiği bir şirket aracılığıyla Huawei’nin HiSilicon WiFi yongalarını çaldı.

Markanın çeşitli amaçlarla yatırım yaptığı Zunpai şirketi, WiFi teknolojileri geliştirmek üzere kurulan bir şirket. Şirketin %9.8 oranında sahibi olduğu Xiaomi’nin Huawei’nin HiSilicon yongasetlerini ”çaldığı” iddia ediliyor.

Jiang Wen, şu anda Xiaomi Grubu Stratejik Yatırım Departmanı Genel Müdürü ve tutuklanan 14 kişiden biri.

Huawei AX3 Pro yönlendiricide kullanılan HiSilicon 650 çift bantlı WiFi yongasının çalındığı kesin olarak bilinenler arasında. Marka şu anda Çin medyasında yayılmaya başlayan iddiaları susturmaya çalışıyor fakat olay görünenden daha ciddi bir boyuta bağlanacak gibi duruyor.

Xiaomi’den bugün konuyla alakalı bir açıklama da geldi. Şirket, iddiaların asılsız olduğunu ve delillerin toplandığını söyledi. Açıklama tam olarak şu şekilde:

Son zamanlarda internette belirli bir çip şirketi ve Xiaomi hakkında çok sayıda söylenti ve yanlış rapor dolaşıyor. Bu sorumsuz ve tamamen asılsız bilgilerle ilgili olarak delil toplama çalışmalarını tamamlayarak ilgili birimlere bildirdik ve şu şekilde ciddi bir açıklama yaptık:

Xiaomi Grubu bünyesindeki yatırım şirketi Hanxing Venture Capital Co., Ltd., 2022 yılında bir çip şirketinin finansmanına katıldı. Bu hamle son derece normal bir finansal yatırım davranışıdır.

 

 

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu