Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy Telefon Satışları Düşmeye başladı

Samsung cephesinde işler yolunda gitmiyor. Galaxy telefon satışları ciddi ölçüde düştü. Güney Koreli firma yenilik yapmak zorunda.

Koronavirüs ile başlayan çip krizi ile telefon satışlarında ciddi bir düşüş yaşanmıştı. Bu süreçte durumu iyi idare eden Samsung da geç de olsa bu krizden nasibini aldı. Galaxy telefon satışları son dönemde ciddi şekilde düşmeye başladı. Yonhap News’in bildirdiğine göre Samsung Electronics’in 2. çeyrek mali raporunu bu hafta yayınlaması bekleniyor. Analistler geçen yılın aynı dönemine göre işletme karında %15,6’lık bir artış öngörüyorlar.

Galaxy imzalı telefon sevkiyatları, Nisan-Haziran döneminde bir önceki çeyreğe göre yüzde 16 düşüşle tahmini 61 milyon adede düştü. Bu, geçen yıla göre 600 milyar KRW daha az olan 2,6 trilyon KRW (2 milyar dolar ) işletme karı getirecek. Telefon satışlarının düşmesi görünüşe göre Samsung’un gelirlerini pek etkilememiş gibi görünüyor.

Samsung’un ekran paneli işi de bir yıl önce 1,3 trilyon KRW’ye kıyasla 1 trilyon KRW (760 milyon dolar) tahmin edilen işletme karı ile daha zayıf talep görüyor. Ev aletlerinde ise daha da büyük bir düşüş görüldü. İşletme karı yarıya inerek 500 milyar KRW’ye düşecek. Bu süreçte Samsung’un farklı alanlarda zarar etmesi oldukça normal.

Samsung Galaxy S22 Ultra
Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung’un yonga seti işi, tüketici ürünlerine olan düşük talebi telafi etmekten daha fazlasını sunuyor. Analistler yüzde 42’lik bir artış ile 9,8 trilyon KRW (7,5 milyar dolar) gelir öngörüyorlar. Geçen yıla göre DRAM yongalarının sevkiyatları yüzde 9, NAND flash yongalarına olan talep ise yüzde 2 arttı. Anlayacağınız Samsung, telefon işinden daha çok donanım tarafında çok fazla gelir elde ediyor.

Toplamda, Samsung’un ikinci çeyrek satışlarının 76.8 trilyon KRW veya 58,4 milyar KRW (yüzde 20,5 artış) olduğu tahmin ediliyor. Bunun üzerindeki işletme karı 2021’in ikinci çeyreğine göre yüzde 15,6 artışla 14,5 trilyon KRW (11 milyar dolar) olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu