Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple’ın Başı Face ID Yüzünden Dertte

Apple’ın başı iPhone X ve sonrasında kullanılan Face ID yüzünden derde girdi. Apple’a açılan dava firmayı derinden etkileyebilir.

Apple, iPhone X ile birlikte Android telefonların 2021 yılında bile yanından geçemediği Face ID özelliğini kullanıma sunmuştu. Güvenlik konusunda eline su döktürmeyen Apple’ın yüz tanıma sistemi bugün ilginç bir olay ile gündeme geldi. Apple’ın yüz tanıma sistemi maalesef ki bazı patentleri ihlal etmiş durumda.

Face ID Apple’a pahalıya patlayabilir

ABD‘nin Teksas’ın Batı Bölgesi Bölge Mahkemesinde görünen davada Apple’ın yüz tanıma sisteminde beş patenti ihlal ettiğini söylüyor. Özellikle bu patentler, cihazların kilidini açma, görüntü veya video çekme ve diğer işlevler dahil olmak üzere kullanıcıların akıllı telefonlarla etkileşime girmesine yardımcı olabilecek teknolojilerle ilgili.

Davadaki davacı Gesture Technology Partners firması 2013 yılında Dr. Timothy Pryor tarafından kuruldu. Pryor, dava edilen beş patentin tek mucididir. Suçlanan patentler ABD Patent No. 8,194,924, 7,933,431, 8,878,949 ve 8,553,079 olarak isimlendiriliyor.

Face ID

Şikayete göre, Apple‘ın yüz tanıma sistemi, Smart HDR, resimlerdeki yüz tanıma ve optik görüntü sabitleme gibi bir dizi Apple işlevi fikri mülkiyet haklarını ihlal etti. İlginç bir şekilde dava, Apple ve Dr. Pryor’un daha önce bir ortaklığı olduğuna da işaret ediyor.

Apple’ın bu davadan nasıl kurtulacağı bilinmiyor. Ancak Pryor’un iddiaları doğruysa ve dava Pryor lehine sonuçlanırsa Apple cephesinin büyük bir tazminat ödeyeceğini söyleyebiliriz. Çünkü Apple’ın iPhone X ve sonrası modellerini piyasadan toplatması demek firmanın uzun yıllar kendine gelememesine neden olur. Bu yüzden Apple en kötü ihtimal Pryor ile anlaşmaya varacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu