Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung DDR6 RAM Hız Konusunda Selefinden Hızlı Olacak

Güney Koreli teknoloji devi RAM konusunda yeni atılım yapacak. Samsung DDR6 RAM selefinden daha hızlı olacak. İşte detaylar.

Son gelen bilgilere göre; Samsung DDR6 RAM modüllerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Kaynaklar, Güney Koreli teknoloji devinin DDR6 yongaları üretmek için değiştirilmiş Yarı Katkılı İşlem (mSAP) paketleme teknolojisini tanıtmayı planladığını söylüyor. Bu yeni teknoloji selefinden çok daha hızlı olacak.

Samsung Başkan Yardımcısı Yangwang Koh’a göre, yeni paketleme teknolojisi, daha güçlü hale geldikçe bellek modülleriyle birlikte gelişecek. MSAP işleminin DDR6 bellek yongalarına uygulanması, Samsung’un daha gelişmiş yongalar oluşturmasını sağlayacak. Samsung’un rakiplerinin DDR5 bellek için mSAP sürecini zaten kullandığını ve Samsung’un bu paketleme teknolojisini DDR6 için kullanmaya çalıştığı söyleniyor.

Güney Koreli teknoloji devinin geçen hafta 24 Gb/s işlem hızına sahip ilk GDDR6 RAM’lerini tanıttığını belirtelim. Aynı zamanda şirket DDR6 üzerinde çalışmaya devam ediyor. Mevcut verilere göre, DDR6’nın geliştirilmesi 2024 yılına kadar tamamlanabilir. DDR6’nın DDR5’ten iki kat daha hızlı olması ve iki kat daha fazla bellek kanalına sahip olması bekleniyor. DDR6, JEDEC modüllerinde yaklaşık 12.800 Mbps veya hız aşırtıldığında 17.000 Mbps aktarım hızlarına ulaşabilecek.

Samsung DDR6 RAM

Samsung, DDR4 çözümlerinden yüzde 40 daha hızlı performans sunan dünyanın ilk 512GB DDR5-7200 belleğini duyurmuştu. RAM tarafında rakiplerine büyük fark atan Samsung’un yeni teknolojileri ile bu farkı artırması bekleniyor. Bakalım Güney Koreli firma nasıl bir teknoloji ile karşımıza çıkacak? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu