AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

Apple’dan iPhone performans düşürmeleri hakkında önemli açıklama

Apple‘ın eski iPhone’lardaki pillerin performans kayıpları nedeniyle telefonların beklenmedik şekilde kapanmalarını önlemek için birkaç yıl önce işlemci frekans hızını düşürdüğü anlaşıldı. Durumun ortaya çıkmasının ardından indirimli pil değiştirme kampanyası başlatılsa da, Apple’a yöneltilen eleştiriler devam etti. Geçen yılın başında kullanıcılardan özür dileyen Apple, iPhone performans düşürmeleri hakkında yeni bir açıklamada bulundu.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBu rada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

iPhone performans düşürmeleri önceden bilgilendirilecek

Mevcut durumda kullanıcılar pil durumlarını kontrol edip dilerlerse işlemci performans düşürme seçeneğini kapatabiliyorlar. Apple ve İngiltere Rekabet ve Piyasa Otoritesi arasında yapılan anlaşmaya göre Apple olası tüm performans düşürmelerini güncelleme öncesi bilgilendirecek.

Telefonu güncel tutmak her zaman iyi fikir olsa da, güncelleme kapsamında performans düşürmelerine yer verildiği zaman kullanıcı dilerse iPhone’nunu güncellememeyi tercih edebilecek.

Pek çok insan hala eski iPhone’ları kullanıyor, bu nedenle Apple’ın bu konudaki şeffaflığı iPhone’ları herkes için daha cazip hale getirecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu