Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealmeTeknoloji

RealmeOS Realme 3 Pro için yayınlandı! Elveda ColorOS

Realme CEO’sunun “kendi işletim sistemimizi geliştiriyoruz” açıklamasından hemen sonra bugün RealmeOS arayüzü resmen tanıtıldı.

OPPO‘nun amazon.com için geliştirdiği ve adına da Realme verdiği telefon öylesine başarılı oldu ki; kısa süre içinde 1 milyon adet satmayı başardı. Daha sonra amazon ikinci bir telefon istedi ve OPPO buradaki ışığı görerek Realme markasını kendinden ayırdığını duyurdu. Daha sonra Realme 3 ve Realme 3 Pro ile büyük bir başarı yakalayan üretici bir süredir OPPO ColorOS işletim sistemini bırakacağını dillendiriyordu. Bugün ise XDA bir duyuru yaptı ve Realme 3 Pro için Beta sürümde RealmeOS arayüzünün yayınladığını belirtti. Bu dosyaya buraya tıklayarak ulaşabilir ve telefonunuza TWRP olarak indirip kurabilirsiniz.

Henüz bu konuda bir gelişme yok ve kaynaktan bu güncellemeyi indirip kuran birisi de olmamış. Zira bu kurulum sonrasında ColorOS‘a geri dönememe ihtimali de oldukça yüksek. Beta sürecini XDA üzerinden başlatan Realme ise oldukça yanlış bir tercihte bulunuyor. XDA forumlarına baktığımızda bu güncelleme sonrası telefonun Android 10 güncellemesi almasının da (ColorOS tarafında) mümkün olmayacağı belirtiliyor ve bundan dolayı da bu güncellemeyi kimse indirmiyor.

Realme‘nin son dönemde yaptığı en iyi şeylerden birisi kesinlikle kendi arayüzünü geliştirmek oldu. Bu arayüzün gelişmesini ve insanlar tarafından kullanılmasını istiyorsa; bu işi XDA üzerinden değil de resmi olarak yapmak zorunda olduğunu düşünüyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu