Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Sahte iPhone 13 Başınızı Ağrıtabilir! Aman Dikkat!

Başınız sahte iPhone 13 modellerinden dolayı ağrıyabilir. iPhone 13’ü satın almadan önce çok dikkatli olmanız gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan iPhone 13’ün gönderileceği kutunun ilk fotoğrafı ortaya çıkmıştı. Daha önce bildirdiğimiz gibi, Apple bu yıl daha fazla değişiklik yaparak sadece şarj cihazını çıkarmakla kalmadı, aynı zamanda ambalaj filmini ortadan kaldırarak ambalajı bir kez daha basitleştirdi. Bu yüzden sahte iPhone 13 modelleri piyasada kol gezebilir.

Yayınlanan fotoğraf, paketin açılıp açılmadığını nasıl belirleyebileceğinizi gösteriyor. Alt kısımda, delikli bir kağıt şerit olan “güvenlik mührü” yer alıyor. Bu şeride zarar vermeden kutuyu açmak zor olacaktır. Ancak bu işlerle uğraşanların bu güvenlik bandını kolayca taklit edebileceği söyleniyor.

Çevreyi korumak adına yapılan bir başka değişiklik ise şimdiden kullanıcılar arasında tepkiye neden oldu. Bazıları şirketin daha da ileri gittiğini ve telefonları geri dönüştürülebilir ambalajlarda sattığını öne sürüyor. Ancak çevreyi koruyorum derken sahte modellerin önüne geçmekte büyük bir hata yapılmış olabilir.

sahte iPhone 13

Resmi Apple web sitesinde yayınlanan bilgilere göre, iPhone 13 ve Phone 13 Pro’nun ambalaj kutularında film kullanımının ortadan kaldırılması, kullanılan plastik miktarını 600 tona kadar azaltacak. iPhone 12’ye göre daha fazla ön sipariş toplayan yeni serinin bir kaç ay içerisinde özellikle Çin’de sahte sürümlerinin ortaya çıkacağı söyleniyor.

Apple’ın bu sahte cihazlar için nasıl bir önlem alacağı henüz bilinmiyor. Ancak iPhone 13’ü satın alırken yine de çok dikkatli olmanızda fayda var. Eğer iPhone 13’ü almak istiyorsanız ya Apple Store’dan ya da yetkili satış noktalarından almanızda fayda var. Aksi durumda aldığınız iPhone 13’ün Android işletim sistemi ile çalışması sizi çok edebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu