Akıllı TelefonAppleGenelMobiroller

En Çok Satan iPhone modellerinde Sürpriz Bir İsim Önce Çıktı

iPhone satışlarında kullanıcılar iPhone 12 serisine yönelmiş durumda. iPhone 12 Pro Max artık seride en çok satan telefon konumunda.

ABD’deki iPhone satışlarına iPhone 12 Pro Max damga vurdu. Haziran 2021’de sona eren ikinci çeyrek sonuçlarına göre iPhone 12 serisi bu dönem gerçekleşen iPhone satışlarının büyük bölümünü oluşturuyor. Bir önceki çeyrekte iPhone 11 satışlarda açık ara önde olmasına karşın ikinci çeyrek itibariyle iPhone12 Pro Max liderliği almış görünüyor. iPhone12 Pro Max’in halihazırda en pahalı iPhone modeli olduğunu hatırlatalım. Üstelik bu satışların iPhone 13 serisine iki ay gibi kısa bir süre kalmasına rağmen elde edilmesi gerçekten de şaşırtıcı.

Yayınlanan rapora göre iPhone 12 satışları geride bırakılan çeyrekteki tüm iPhone satışlarının %63’ünü oluşturuyor. iPhone12 Pro Max çeyrekteki tüm satışlar içerisinde %23’lik bir dilime sahip. iPhone 11 geride bırakılan çeyrekte en çok satan bir diğer iPhone modeli oldu. iPhone 12 mini modeline olan az ilgi son çeyrekte de sürdü. Telefon sadece %5’lik bir satış payına sahip görünüyor. Mini modeldeki bu zayıf satışlar zaten modelin 2022 yılında iptal edileceğini gösteren bir diğer kanıt oldu.

Rapora göre kullanıcıların büyük bölümü hala eski iPhone’larını yükseltmeye istekli görünmüyor. Aynı çeyrekte yeni bir iPhone satın alan kullanıcıların yüzde 37’si iki yaşında veya daha yeni cihazlara sahipken,  yüzde 30’luk bir dilim ise önceki nesil bir iPhone’a sahip görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu