Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

SpaceX, Falcon 9 Roketinin Nefes Kesici Görüntülerini Paylaştı!

Elon Musk’ın göz bebeği olan SpaceX Falcon 9 roketi, nefes kesici manevra videosu ile gündemi salladı. İşte o video sizlerle.

Space Exploration Technologies Corporation (SpaceX), Falcon 9 roket modelinin inanılmaz görüntülerini medyaya aktardı. Görüntüler, Falcon 9’un, İtalya’nın COSMO-SkyMed dünya gözlem uydusunu uzaya gönderirken çekildi.

SpaceX Falcon 9 Roketi, Olağanüstü Performans Gösterdi!

Falcon 9, en son özelliklerine göre gezegenimizin yörüngesine 22,8 tona kadar ağırlık taşıma kapasitesine sahip. Ayrıca Falcon 9, dünyanın en az maliyetli roketlerinden biridir çünkü roketin birinci aşama güçlendiricisi dünyaya dikey şekilde(VTVL) iniş yapabiliyor.

İtalya’nın uydusunu uzaya götürürken roket, saatte en az 5.000 kilometre hızla hareket etti. Roketin birinci aşama güçlendiricisi, ikincil kısımdan bu hız esnasında ayrılarak gezegenimize geri dikey iniş için hazırda bekledi. Roketin ikincil kısmı da uyduyu yörüngeye götürmek için yolculuğuna devam etti.

Ayrıldıktan sonra roketin birincil kısmı, olağanüstü bir manevra yaparak dünyaya geri dönüş için motorlarını açtı ve yüksek bir hızla gezegenimize doğru yol almaya başladı. Roketin birincil kısmı sorunsuzca dünyaya inerek SpaceX’in başarısını gözler önüne serdi. Ayrıca roketin videosunun yeryüzünden renkli şekilde çekilmesi şirket için bir ilk oldu. Bu videodan etkilenen yalnızca bizler değiliz. Aynı şekilde Elon Musk, roketin başarısı hakkında şu şekilde yorum yaptı:

“Mermiden birkaç kat daha hızlı hareket eden 16 kat uzunluğunda olan bir roket, fırlatma alanına geri dönebilmek için motorlarını ateşleyip ters dönüyor.”

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu