Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommTeknoloji

Qualcomm Snapdragon 865 için Samsung’a güvenmiyor!

Bugün ortaya çıkan bilgilere göre Qualcomm Snapdragon 865 üretimi için farklı bir yol izleyecek. Sektör her geçe gün kızışırken bakın ne önlemler alınıyor?

Qualcomm dünyanın en büyük yonga seti üreticisi. Aslında üreticisi diyoruz ama Qualcomm‘un fabrikası yok. Geliştirdiği yonga setlerini farklı üreticilere ürettiriyor ve ekmeğini de bunlarla bölüşüyor. Qualcomm‘un iki büyük tedarikçisi var. Bunlar bildiğiniz üzere Samsung ve TSMC. Qualcomm yeni nesil amiral gemisi yonga seti Qualcomm Snapdragon 865 için Samsung ile anlaşmıştı ama gelen bilgilere göre Qualcomm yeni yonga setinin üretimini TSMC‘ye kaydıracak. Peki neden?

Bugün ortaya çıkan bilgilere göre Qualcomm, Samsung’a yeni yonga seti Snapdragon 865 ile ilgili bilgi sızdırmak istemiyor. Bir yonga setini üretime verdiğinizde üreticiye birçok detayı da açmanız gerekiyor. Pazarda Snapdragon ve Exynos rakipken ve bir de üstüne üstlük Exynos 990‘ın başarısız olduğu ile ilgili dedikodular da dolaşırken Qulacomm‘un tüm amiral gemisi üretimini TSMC‘ye kaydırması da oldukça normal.

Yine bugün sızan bilgilere göre Samsung’a Snapdragon 765 ve Snapdragon 765G yonga setlerinin üretiminin verileceği konuşuluyor. Bu noktada Samsung’un nasıl bir tepki vereceği de merak ediliyor. Bugün Samsung’un “madem siz bize güvenmiyorsunuz Snapdragon 765 ve Snapdragon 765G yonga setlerinizi de üretmiyoruz” deme şanları da pek yok.

Peki, Huawei, Qualcomm ve Apple‘ın tüm işlerini yapan TSMC bu talebe cevap verebilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu