Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 Ultra Yeniden Sahneye Çıktı!

Xiaomi 12 Ultra, en iyi yakınlaştırma gereçekleştiren telefonlardan biri olacak. Merakla beklenen telefona dair son gelişmeleri aktarıyoruz.

Xiaomi 12 Ultra son dönemde birçok habere konu olmakta. Şubat ya da mart ayı içerisinde tanıtılacak telefona dair mobil dünyasının bir numaralı bilgi kaynağı olarak gösterilen Digital Chat Station adlı hesaptan yeni bir paylaşım yapıldı. Kullanıcıya göre Xiaomi12 Ultra önceki Ultra modeline benzer bir kamera kurulumuna sahip olacak, ancak arkada bu defa dört kamera sensörü göreceğiz. Bu sensörlerden biri 5 kata kadar optik yakınlaştırma gerçekleştiren periskop sensör olacak.

Xiaomi 12 Ultra’da ana kamera, ultra geniş açılı ve periskop kameraya ek olarak bir sensör daha kullanılacak. Bunun hangisi olacağı ise merak konusu. Telefonda bir makro ya da bir telefoto kamera daha görebiliriz.

Öte yandan Xiaomi 12 Ultra’nın selefinden tamamen farklı bir kamera modülüne sahip olacağını görüyoruz. Arkadaki ikinci mini ekran ortadan kaldırılırken, Mate serisindekine benzer hatta daha büyük bir yuvarlak kamera modülü tercih ediliyor. Buradaki çok sayıda delik göze çarpmakta. Dört kameraya ek olarak LED flaş ve yardımcı sensörler de olacak. Xiaomi 12 Ultra’nın ayrıca Xiaomi ve Leica arasındaki işbirliğinin başlangıcı olabileceği de belirtiliyor.

Akıllı telefonda ayrıca 6.6 inç büyüklüğünde 2K çözünürlüğünde 120Hz AMOLED ekran yer alacak. Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisinden güç alacak telefonda 120 watt hızlı şarj desteği göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu