Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Kötü Darbe Aldı! İşleri Artık Daha Zor!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung yonga seti üretimi konusunda büyük bir darbe aldı. Şirket Snapdragon üretimini rakibine kaptırdı.

Qualcomm bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda Samsung tarafından 4nm işlem kullanılarak üretilen amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 1 yonga setini piyasaya sürdü. Snapdragon siparişi Güney Koreli firma için büyük bir kazançtı. Ancak teknoloji devinin şimdi Qualcomm Snapdragon yonga seti işini kaybettiği bildiriliyor.

Samsung Snapdragon 8 Gen 1 yonga setlerini üretemeyecek!

Yeni verilere göre Samsung‘un yüksek kaliteli Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti çıkış oranı yaklaşık yüzde 35 olduğu için Snapdragon çiplerinin üretiminde büyük bir sorunla karşı karşıya. Bu, üretilen 100 çipten sadece 35’inin telefon üreticileri tarafından kullanılabilecek kadar iyi olduğu anlamına geliyor.

Kar seviyeleri oldukça düşük, bu nedenle Qualcomm, işi Tayvanlı bir fabrikaya devretmek için TSMC ile görüşüyor. TSMC’nin kaliteli 4nm çiplerin çıkış hızının Samsung’un iki katı olan yüzde 70 civarında olduğu söyleniyor.

Nvidia’nın Qualcomm ile birlikte, başlangıçta Güney Koreli şirket tarafından yapılması gereken 7nm grafik hızlandırıcısı için Samsung’dan TSMC’ye geçtiği bildiriliyor. Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1+ sürümünü ikinci çeyrekte normalden daha erken piyasaya sürmeyi planladığına dair haberler var ve bu yeni yonga seti, Samsung değil TSMC tarafından üretilecek.

Snapdragon 8 Gen 1

Yonga seti üretimi konusunda büyük kar sağlayan Samsung’un, Qualcomm ile olan işbirliğinin sıkıntıya düşmesi oldukça kötü olacak. Exynos yonga setlerinin üretimine daha fazla odaklanacak olan Samsung’un bu üretim işini kaybetmesi yıl sonu mali raporlara yansıyacaktır. Bu yüzden firmanın karından büyük oradan vazgeçeceğini söyleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu