Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 Ultra Bir Kez Daha Sızdırıldı, İşte Devasa Kamera

Xiaomi 12 Ultra cephesinden sızıntılar gelmeye devam ediyor. Telefona ait olduğu iddia edilen bir görsel daha yayınlandı. Detaylara bakalım…

Xiaomi 12 Ultra cephesinden gelen bilgiler kafa karıştırmaya devam ediyor. Telefonun yılın ikinci çeyreğinde tanıtılacağı iddiası her geçen dün güçleniyor. Son olarak Ice Universe adlı güvenilir kaynaktan telefona dair önemli bilgiler ortaya saçıldı.

Güvenilir kaynak ilk olarak telefonun Snapdragon 8 Gen 1 Plus işlemcisinden güç alacağını onayladı. Dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi TSMC tarafından üretilecek işlemcinin yaz döneminde tanıtılması bekleniyor. Bu ihtimal Xiaomi 12 Ultra’nın yazdan önce duyurulmayacağını gösteriyor.

Bir diğer önemli gelişme ise telefonda yeni nesil bir Sony sensörün kullanılacak olması. Kaynağa göre telefonun ana kamerasında IMX8 serisi bir ya da iki kamera yer alacak. Yeni nesil sensörlerle birlikte Xiaomi 12 Ultra’nın kamera tarafında zirvenin en güçlü adayı olacağını söyleyebiliriz.

Öte yandan telefonda 2K çözünürlüğünde ve 120Hz tarama hızına sahip Samsung üretimi E5 AMOLED ekranla donatılacak.  Xiaomi 12 Ultra’da 5.000 mAh büyüklüğünde bir pil yer alacak. Bu pil 120 watt kablolu ve 50 watt kablosuz hızlı şarj desteği barındıracak. Xiaomi 12 Pro ile kıyaslandığında Ultra’nın daha büyük bir pile sahip olduğu görülüyor.

Telefonun arkasında beklendiği gibi devasa bir kamera modülü olacak. Burada en az üç kameranın yer alacağını söyleyebiliriz. Xiaomi 12 Ultra’nın tasarımı hakkında siz ne düşünüyorsunuz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu