Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Rusya DDoS Saldırıları Altına! Amerika Saldırıyor!

Rusya DDoS atakları yüzünden zor günler geçiriyor. Saldırıların büyük bir bölümünün Amerika’dan olduğu söyleniyor. İşler kızışacak.

Rusya ile Ukranya arasındaki savaş siber saldırılara doğru evrilmeye başlandı. Ancak bu saldırıların Ukranya’dan değil de Amerika’dan gelmesi oldukça şaşırtıcı.  Rostelecom-Solar uzmanları, 1 Mart ile 10 Mart arasında ticari segmentte 1.100’den fazla DDoS saldırısının kaydedildiğini ve geri püskürtüldüğünü bildirdi. Rusya DDoS saldırıları altında ezilmeye başladı diyebiliriz.

Siber suçlular genellikle bankalara saldırıyor. Bu segmentte Şubat ayına göre 4 kat daha fazla olan 450’den fazla saldırı tespit edildi. Saldırganların ana hedefi hala yetkililerin kaynakları gösteriliyor.

22-23 Şubat’ta Rostelecom-Solar uzmanları, hacker forumlarında artan aktiviteye dikkat çekti ve 25 Şubat’ta hükümetin İnternet kaynaklarına yönelik toplu saldırılar başladı. Saldırı sayısı normalden yüzlerce kat fazlaydı ve güçleri 2-3 kat daha fazlaydı. Ayrıca DDoS saldırılarının neredeyse sürekli olarak gerçekleştirildiği bildiriliyor: 12-14 saat içinde bir kaynağa saldırı yapılabiliyor. Coğrafi olarak, saldırıların çoğu ABD IP adreslerinden geliyor.

Rusya’da işletmelere yönelik DDoS saldırılarının sayısı önemli ölçüde arttı. Saldırıların çoğu ABD IP adreslerinden geliyor.

Rusya DDoS

Rostelecom-Solar Egor Valov’da Anti-DDoS ve WAF Başkanı; “DDoS durumunda, belirli bir portalı hacklemekten değil, yalnızca kullanılabilirliğinden bahsediyoruz. Hiçbir şey kullanıcı verilerini tehdit etmiyor. Hackerların provokasyonlarına yenik düşmemek için bunu hatırlamak önemlidir. Koruma mekanizmalarını hızla değişen saldırı vektörlerine sürekli olarak ve benzeri görülmemiş bir şekilde kısa sürede uyarlıyoruz. Bugün, onlarca dakika içinde uygun önlemler alınıyor. Bu yüzleşme sırasında kullanıcılar internet kaynaklarının çalışmasında geçici kesintiler olduğunu fark edebilirler ancak kısa bir süre sonra kaynaklar normal çalışmasına geri döner.” ifadelerini kullandı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu