Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Telefon Krizi Yaşıyor! Ucuz Huawei Telefonlar Tükendi

Huawei cephesinde telefon krizi baş göstermeye başladı. Uygun fiyatlı giriş ve orta segment telefonları mağazalarda bulmak zor hale geldi.

Amerika ile sorunlar yaşamasaydı 2021’in sonunda akıllı telefon dünyasının zirvesinde yer almasına kesin gözüyle bakılan Huawei kan kaybetmeye devam ediyor. Son açıklanan raporda ilk beş içerisinde dahi yer almayan Huawei, anavatanı Çin’de bile rakiplerinin gerisine düştü. Tabii bunun pek çok nedeni var ve bunlardan bazılarını ele alacağız. Huawei’in şu sıralar boğuştuğu sorunlardan biri de akıllı telefon stokların tükenmesi. Anlayacağınız Huawei telefon krizine girmiş durumda.

Huawei Telefon Bulmak Zorlaşıyor

Huawei, Amerikan hükumetini ambargosu devam ettiği için zaten çip krizine girmişti. Covid-19 sonrası bu durum etkisini daha fazla göstermeye başladı. Huawei’in işlemci birimi HiSilicon çip geliştirme çalışmalarını sürdürse de bu işlemcileri üretecek bir fabrikaya ihtiyaç var. TSMC daha düne kadar bu yükün üstesinden geliyordu, fakat ambargo sonrası Huawei ile olan ilişkilerini askıya aldı.

Huawei telefon

Hal böyle olunca Huawei’in elindeki işlemciler tükendi ve gelen bilgiler şirketin bırakın yeni telefon üretmeyi mevcut modelleri dahi yenileyemediği ifade ediliyor. Çinli Mydrivers sitesinde yer alan habere göre ülkedeki Huawei mağazalarında giriş ve orta segmen telefonlar neredeyse tükenmiş durumda. Sadece sınırlı modeller mevcut ve bunlar arasında da kullanıcılar bellek ya da renk tercihinde bulunamayıp olanı almak zorunda kalıyor.

Huawei çip krizini aşamazsa yakın dönemde amiral gemi telefonlar için de benzer durumu konuşmaya başlayacağız. P50 serisi zaten tedarik sıkıntıları nedeniyle sınırlı sayıda üretilecek. HarmonyOS işletim sistemiyle çıkış yapacak telefon serisinin Çin dışına çıkıp çıkmayacağı bile konuşulur durumda.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu