AppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

iPhone 15 Serisinde Tüm Kameralar Aynı Çözünürlükte Olacak

Yeni bir rapora göre iPhone 15 serisi tüm modellerde 48 megapiksel ana kamera kullanılacak. Plus ve standart modelde geçen yıl ki 48 megapiksel kamera yer bulacak.

iPhone 15 serisinde özellikle standart ve Plus modellerde kamera başta olmak üzere ciddi yükseltmeler gerçekleştirilecek. Her iki telefonda çentiğin kaldırılacağı ve bunun yerine dinamik adaya geçiş yapılacağı birçok kez dile getirildi. Yeni bir rapora göre Pro olmayan iPhone’larda kamera tarafında da önemli gelişme yer bulacak.

Çinli iThome sitesinin tedarik zincirlerine dayandırdığı haberine göre göre bu yıl tanıtılacak tüm iPhone modellerinde 48 megapiksel ana kamera kullanılacak. Apple’ın 48 megapiksel çözünürlüğüne geçen yıl iPhone 14 Pro serisiyle geçiş yaptığını hatırlatalım. Bu yıl hem iPhone 15 hem de iPhone 15 Plus’ta 48 megapiksel çözünürlüğünde sensörler kullanılacak. Bu sensör muhtemelen geçen yıl ki Pro modellerde tercih edilen 48 megapiksellik kamera olacaktır. Söz konusu bu yıl ki Pro modeller olduğunda ise Apple’ın ana kamerada güncel bir kamera tercih etmesi bekleniyor.

iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinde ana kameranın yanı sıra ultra geniş açılı lens tercih edilecek. Pro modellerde bunlara ek olarak bir telefoto kamera kullanılacak. iPhone 15 Pro Max’in periskop lens kullanacağı iddiaları hala devam ederken, kimi güvenilir kaynaklar Apple’ın bu sensör tipini gelecek yıl geçiş yapacağı yönünde görüş bildiriyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu