Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriKatlanabilir TelefonlarMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Yine Bomba Gibi! Bu Patentin Bir Açıklaması Olmalı!

Samsung patent alımı ile güne bomba gibi giriş yaptı. Koreli üretici bu yıl akıllı telefon sektörüne yenilikler katacak…

Samsung patent alımı ile tasarımsal anlamda da yenilikler yapacağını bizlere gösteriyor. Zira geçtiğimiz günlerde AMD GPU tabanlı yeni Exynos yonga setleri üreteceği de gündemde bomba etkisi yarattı. Bu yıl rakiplerine karşı iddiasını sürdürmek isteyen Koreli üretici bunu başarabilecek gibi duruyor.

Samsung bu yıl içinde 4 adet katlanabilir akıllı telefon tanıtmayı planlıyor. Ancak LetsGoDigital’in haberine göre Samsung, katlanabilir akıllı telefonları için yeni bir patent aldı. Habere göre bu patent çift kaydırıcı mekanizma destekli yeni bir ekran teknolojisi.

Yani bu patent, akıllı telefonlarda sağ ve sol taraftan ekranı aynı anda geri çekebilme özelliği sunuyor. Ayrıca ön ve arka ekranın aynı an da hareket edebileceği çift ekran özelliği de şaşkınlık yaratıyor.

Samsung Patent

Patent 21 Ocak 2021 tarihinde alındı. Bunun ardından Jermaine Smit, bu patenti örnekleyen bir 3D render görseli yayınladı. Görsele göre ön ekran katlanabiliyor ve arkaya ikinci bir ekran yerleştiriliyor.  Samsung, iki adet Switch ve bir adet dişli ray kullanarak bu teknolojiyi cihazlarına yerleştirebilecek. Katlanabilir ekran ortasından geçen bir  çerçeveyle ikiye bölünecek. Yeni katlanabilir akıllı telefonların ekranları önceki katlanabilir akıllı telefonların ekranlarına göre ise %30 oranında daha büyük olacak.

Samsung yeni katlanabilir akıllı telefonunda 6 inç veya 8 inçlik bir ekran kullanacak. Cihazın arka kapağı  esnek folyo ile kaplanarak, zincir bağlantılı bir sisteme sahip olacak. Böylece arka kapak ekranla birlikte içeri ve dışarı esneyebilecek. Ayrıca ekran çerçeveleri de esnek bir yapıya sahip olacak.

Ön kamera delikli kamera tasarımıyla ekrana yerleştirilecek. Arka kamera düzeni ise Samsung Galaxy S21’de ki kamera düzenini devam ettirecek. Ancak böyle bir katlanabilir akıllı telefon tasarımının tahminden öte olmadığını da belirtmek gerek. Sadece Samsung’un yeni aldığı patenti üzerine çizilmiş render görüntüleri. Sizce bu teknoloji başarılı olabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu