Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi Gece Fotoğrafçılığı ve Astrofotografi Sevenler İçin Yeni Bir Mod Sunuyor

Xiaomi gece fotoğrafçılığı konusunda akıllı telefonlarını daha etkili bir hale getirmek istiyor. Şirket bunun için özel bir mod hazırlıyor.

Xiaomi, yeni bir patent başvurusuna göre gece fotoğrafçılığı noktasında yeni bir kamera modu üzerinde çalışıyor. Xiaomi’nin muhtemelen Leica kameralı Xiaomi 12 Ultra modelinde ilk kez karşımıza çıkaracağı  astrofotografi modu marka için yep yeni bir kamera deneyimi sunacak.

Patent başvurusunda bu kamera modunun Night Sky Star Trails şeklinde isimlendirildiği görülüyor. Basit bir ifadeyle, gece gökyüzündeki yıldızların izini takip etmenizi sağlayan bir hızlandırılmış bir moddan söz ediliyor.

Xiaomi Gece Fotoğrafçılığı Çağ Atlıyor

Xiaomi’nin patent belgeleri, yeni astrofotografi modu için algoritmanın nasıl çalıştığını da detaylandırıyor. Rapora göre kullanıcı, cihazın kamerasından ‘Yıldız İzleri ‘ modunu etkinleştirecek. Etkinleştirildikten sonra kamera otomatik olarak gece gökyüzüne odaklanacak ve yıldızların en iyi fotoğrafını çekmek için ISO, beyaz dengesi ve deklanşör hızı gibi dengeleme ayarlarını yapmaya başlayacak. Bundan sonra, hızlandırılmış çalışma sırasında akıllı telefon aynı konumda bırakılmalıdır. Kamera sonra yıldızların hareketini yakalamak için belirli aralıklarla fotoğraf çekecek.

Gerekli fotoğraflar çekildikten sonra, Xiaomi’nin astrofotografi modu algoritması, fotoğrafları kaydetme ve her birinin rengini yorumlama ile ilgilenecek. Algoritma daha sonra kısa bir video formatına işlenecek derlemeyi bir araya getirecek. Videoda yıldızların hareketlerinin Hızlandırılmış Hali ve gece gökyüzünde bıraktıkları izler gösterilecek.

Xiaomi’nin patenti, kullanıcıların gece gökyüzü ile hızlandırılmış döngüler oluşturmak için yeni astrofotografi modunun algoritmasını kullanabileceklerini belirtiyor. Ayrıca bu mod ile yıldız izlerinin fotoğraflarını çekmek veya onlarla yıldız girdapları gibi farklı şekiller de oluşturulabilecek.

Xiaomi 12 Ultra Sony IMX989 İle Kamerada Zirveye Oturacak

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu