Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSony

Sony Snapdragon 865 işlemcili bir telefon geliştiriyor

Sony Snapdragon 865 işlemcili yeni bir amiral gemi telefon hazırlıyor. Muhtemelen Şubat 2020’de tanıtılacak akıllı telefonun ilk detaylarına göz atıyoruz.

İki yıl önce tası tarağı toplayıp ülkemizdeki akıllı telefon faaliyetlerini sonlandıran Sony Mobile, akıllı telefon dünyasında ayakta kalmaya çalışıyor. Üç yıl önce akıllı telefon dünyasına merhaba diye Realme gibi üreticilerden bile daha düşük satışlar elde eden Sony’nin artık ses getirecek yenilikçi ve uygun fiyatlı telefonlara ihtiyacı var. Fakat yıllar geçtikçe Sony yanlış giden bu stratejide inadını sürdürüyor.

Sony Snapdragon 865 işlemcili telefon hazırlıyor

Sony’nin üzerinde kara bulutlar gezedursun, Japon üretici gelecek yıl duyuracağı Snapdragon 865 işlemcili bir tepe modelin hazırlıkarına başlamış durumda. Sony’nin üretici yazılımı dağıtım sunucularında ortaya çıkan telefon SM8250 model numarasını taşıyan bir işlemciye sahip olacak. Snapdragon 855’in SM8150 model numarasına sahip olduğu göz önüne alındığında sunucu ayrıntılarında ortaya çıkan işlemcinin Snapdragon 865 olduğuna kanaat getirebiliriz.

Sony’nin bir sonraki tepe modelde neler sunacağı henüz bilinmiyor, fakat 4K OLED ekran kullanımını sürdüreceğini düşünüyoruz. Üçlü kamera ile yoluna devam edecek Sony’nin 21:9 ekran kullanımını da yine devam ettireceği gelen bilgiler arasında.

Snapdragon 865’e gelince; yıl sonunda tanıtılacak işlemcinin hem 4G hem de 5G versiyonlarının olacağı belirtiliyor. Benzer stratejiyi Huawei Mate 30 serisine güç veren Kirin 990 yonga setinde gördük.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu