Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy Note FE tükendi! Bir daha satışa sunulacak mı?

Samsung geçen yıl batarya sorunları nedeniyle iki milyonun üzerinde Galaxy Note 7’yi geri çağırmak zorunda kalmıştı. Daha sonra telefonun çevreye olan etkisini azaltmak için Note 7, Galaxy Note FE ismiyle temmuz ayında tanıtıldı. Tanıtılır tanıtılmaz Güney Kore’de satışa sunulan Galaxy Note FE tükendi. Telefon ülkesinde 620 $‘dan (Galaxy Note 7’ye göre 260 $ daha ucuz) satışa sunulmuştu.

Ülkede yayınlanan bir rapora göre Samsung, Güney Kore’de 400 bin adet Galaxy  Note FE satışa çıkardı. İki ay içerisinde telefonun tükendiği bilgisi geldi. Samsung anavatanında telefonu bir daha satışa sunmayacak, ancak bazı raporlar Note FE’nin uluslararası piyasada çıkış yapacağı iddiasında bulunuyor. Henüz Samsung cephesinden bu gelişmeyi onaylayacak bir açıklama gelmiş değil.

Galaxy Note FE ve Galaxy Note 7 arasındaki farklar

Pil

Galaxy Note 7’de 3.500 mAh büyüklüğünde pil kullanan Samsung patlama hadisesi nedeniyle telefondaki pili 300 mAh azaltmış. Galaxy Note FE modelinde 3.200 mAh büyüklüğünde bir pil kullanılıyor. Üstelik bu pil Galaxy S8 serisi modellerde olduğu gibi sekiz aşamalı güvenlik tedbirinden geçirilmiş.

Galaxy Note FE ve Galaxy Note 7

Görünüm

Galaxy Note FE, Note 7’nin genel görünümünü koruyor, ancak artık ön bölümdeki Samsung logosunun kullanılmadığını görüyoruz. Ayrıca telefonun arka bölümünde Galaxy Note FE logosu yer alıyor. Galaxy S8 serisi modellerde de yine logonun ön bölümden kaldırıldığını görmüştük.

Kullanıcı arayüzü

Galaxy Note FE, Android 7.1 Nougat işletim sistemiyle çalışıyor. Telefondaki en önemli yeniliklerden biri de ilk kez Galaxy S8 serisi modellerde gördüğümüz Samsung Experience arayüzünün en yeni sürümüne sahip. Benzer arayüz geçtiğimiz günlerde tanıtılan Galaxy J 2017 serisi telefonlarda da yer buldu.

Bixby sesli asistan hizmeti

Samsung bir sürprizi gerçekleştirerek Bixby sesli asistan hizmetini Note FE modeline getirdi. Ancak Galaxy S8 modellerinden farklı olarak asistan için herhangi bir fiziksel buton yer almıyor.

Editör Notu: Bazı kaynaklarda Galaxy Note FE modelinde Snapdragon 821 işlemcisinin kullanıldığı yönünde iddialar yer alsa da, SamMobile sitesine göre telefonda Exynos 8890 işlemcisi yer alıyor. Anlayacağınız Samsung işlemci tarafında herhangi bir yenileme gerçekleştirmemiş.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu