Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneTeknoloji

iPhone 8 ekran boyutu ne kadar olacak?

iPhone 8 cephesinden bilgiler gelmeye devam ediyor. Son gelişmeler iPhone 8 ekran boyutu ve telefonda kullanılacak panele ilişkin. Japon Nikkei gazetesinde yer alan bir rapora göre iPhone 8’de 5.8 inç büyüklüğünde OLED bir ekran yer alacak. Site ayrıca söz konusu raporda yer alan iddiaları aktarırken, iPhone haberlerinde güvenilir bir kaynak olan KGI analisti Ming-Chi Kuo‘yu referans olarak gösteriyor.

iPhone 8 ekran boyutu belli oldu

Rapora göre Apple, iPhone’nun 10. yıl şerefine bu yıl üç farklı model duyuracak. 5.8 inç ekranlı model iPhone 8, 4.7 inç ve 5.5 inçlik modeller ise iPhone 7s ve iPhone 7s Plus olarak isimlendirilecek. OLED ekran sadece 5.8 inçlik modelde yer alacak. Diğer yeni iPhone’larda ise her zaman olduğu gibi IPS LCD ekran kullanılacak.

iPhone 8 ekran

Sitenin 5.8 inç ekrana sahip iPhone hakkında aktardığı bilgiler bunlarla sınırlı değil. Rapora göre OLED ekranlı telefonda kullanıcılar 5.1 ila 5.15 inç arasında bir ekranı aktif olarak kullanabilecek. Geri kalan bölüm ise “işlev alanı” olarak isimlendiriliyor. Bu alanda ayrıca sanal home butonun da yer alacağı iddia ediliyor. Ek olarak KGI analisti Ming-Chi Kuo’ya göre iPhone 8’in önkamreası 3D selfie çekimi gerçekleştirebilen bir teknolojiye sahip olacak. Kamera ayrıca yüz tanıma özelliğini de barındıracak.

Snapchat indirme rekoru kırdı!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu