Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMacBookMobirollerTeknoloji

Apple Çılgın Bir Plan Üzerinde Çalışıyor! Sonunda Birinin Aklına Geldi

Yeni tanıtılacak olan MacBook IPhone ve Apple Watch modellerini kablosuz olarak şarj edebilir. Apple’ın çılgın planının detayları burada.

Apple çılgın planlarına hız kesmeden devam ediyor. Cupertinolu teknoloji devinin son almış olduğu patent, yeni MacBook’un kablosuz şarj özelliğine sahip olacağını gösteriyor. Yeni Apple MacBook iPhone ve Apple Watch’u kablosuz olarak şarj edebilecek gibi görünüyor.

Bildiğiniz gibi Apple, Intel’in X86 mimarisini terk edip Apple M1 ile ARM mimarisine geçiş yapmıştı. MacBook’un kasasını bu yıl değiştirmeyen Apple, yeni sürümde komple bir yeniliğe gidecek gibi görünüyor. Bu kasa değişikliğinde nasıl bir malzemenin kullanılacağı ise merak konusu. Çünkü mevcut kasadaki materyallerin kablosuz şarj için uygun olmadığı söyleniyor.

Kablosuz şarj teknolojisine Android’den tam 3 yıl sonra geçiş yapan Apple’ın, bu alandaki açığını bu tip çılgın planları ile kapatması gerekiyor. Ancak son patent pek kullanışlı görünmüyor. Çünkü iPhone ve Apple Watch’un şarj edilmesi için MacBook’un trackpad bölümün oraya koyulması gerekiyor. Hal böyle olunca iPhone şarj olurken MacBook’u kullanmak oldukça zorlaşacak. Çünkü avuç içinizi havada tutup el felci geçirmeniz gerekecek.

MacBook iPhone

Apple’ın bu teknolojiyi kullanıp kullanmayacağı bilinmiyor. Bu tip patentler alan Apple, bazılarını uyguluyor bazılarını ise gelecek için saklıyor. Muhtemelen bu da gelecek için saklanan planlar arasında yer alacak.

Gerçi Apple’ın bir ürünü şarj etme konusunda sabıkası çok. Örneğin; Magic Mouse 2’yi şarj etmek için mouse’un arka tarafına Lightning bağlamanız gerekiyor. Lightning’i taktığınızda ise Mouse kullanılmaz hale geliyor..

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu