Güncel Teknoloji HaberleriKatlanabilir TelefonlarSamsung

Galaxy Z Flip 5 Dış Ekranıyla Şaşırtacak

Samsung’un yeni dikey katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip 5 , optimize edilmiş uygulamalarda dış ekranı daha işlevsel olarak kullanılacak.

Samsung önümüzdeki ay Unpacked 2023 etkinliği düzenlemeyi planlıyor. Marka, merakla beklene etkinlikte katlanabilir akıllı telefonlardan, yazılım güncellemelerine kadar bir sürü yenilik ile sevenlerin karşısına çıkacak.

Z Flip 5 bu etkinlikte beklenen dikey katlanabilir telefon modeli olacak. SamMobile’dan gelen bir rapora göre, Galaxy Z Flip 5’in dış ekranının Google’dan bazı “optimize edilmiş” uygulamaları detaylarıyla yer alıyor. İşte bu uygulamalardan bazıları:

Google Haritalar
Google Mesajları
Youtube

Bu uygulamaların sayısında zamanla artış olacaktır. Ayrıca Samsung kullanışlı widgetları bu küçük ama işlevsel ekrana getirerek kullanıcıların kapağı açmadan pek çok işlemci buradan yapmalarını sağlayacak.

Samsung klavye uygulamasının ise bu mini ekran için optimize edileceği tahmin ediliyor. Web’de gezinmek ve takvim kontrolü gibi işlemleri rahatlıkla yapabilecektir. Samsung tarafından katlanabilir akıllı telefonların işlevselliğinin artması yönündeki en büyük adımı Google ile işbirliği olacaktır.

Z Flip 5 Dış Ekran Özellikleri

Galaxy Z Flip 5 kapatıldığı zaman cihazın yarısını tamamen kaplayacak şekilde kamera altından başlayan bir ekran ile gelecek. 720p çözünürlük ve 3,4 inç boyutuyla Z Flip 4‘ün 1.9 inçlik ekranından daha büyük ve daha işlevsel olacak. Oppo Find N2 Flip’in kameranın dağında bulunan ekranından bile daha büyük görünecek.

Öte yandan ekran küçük olduğu için 720p çözünürlüğün görüntü kalitesinde negatif bir durum oluşturmayacağını düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu