Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMicrosoftMobirollerTeknoloji

Bill Gates Huawei için net konuştu! “Bu nasıl bir saçmalık?”

Bugün Çin medyasına yapılan bir röportajda Microsoft kurucusu Bill Gates Huawei ile ilgili oldukça ilginç açıklamalarda bulundu. Peki Bill amca ne dedi?

Microsoft kurucusu Bill Gates zaman zaman farklı konulardaki görüşleri ile herkesi hayretler içinde bırakıyor. Bundan yıllar önce internet ile ilgili yaptığı bir röportajda bugünün tüm sınırlarını çizen Bill Gates Huawei ile ilgili oldukça güzel açıklamalarda bulundu. Bildiğiniz üzere Huawei ve Amerika arasında yaşanan sorunlardan sonra Amerikan Hükumeti Amerikalı şirketlerin Huawei ürünler kullanmasını yasakladı ve Huawei‘ye mal ve hizmet satışı konusunda da kısıtlamalar getirdi. Peki Microsoft‘un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Bill amca yaşananlar ile ilgili ne dedi?

First Financial News raporuna göre, Bill Gates kısa bir süre önce Pekin’deki Çin medyasına verdiği röportajda Huawei‘den bahsetti ve şunları söyledi.

Huawei birçok alanda dünya lideri bir şirket ve bunu da geliştireceğine hiç şüphe yok. Bu da küresel pazar için ve rekabet için iyidir. Huawei, diğer şirketlerle rekabet eden düşük maliyetli 5G ürünleri üretiyor. Bu da tekeli ortadan kaldırıyor ve diğerlerini fiyatları düşürmeye veya ürünleri iyileştirmeye teşvik ediyor. Bu hepimiz için iyi bir şey. Huawei sizin de gördüğünüz üzere özellike son dönemde her zaman çok yenilikçi bir firma olmuştur.

Bu açıklama oldukça önemli zira Amerikan medyasına göre Donald Trump‘ın en değer verdiği teknoloji danışmanlarından birisi Bill Gates. Bu açıklamalar ve bu destek mesajları sonrasında Huawei varlık listesinden çıkartılacak mı yoksa süreç farklı bir şekilde mi işleyecek bunu da zaman içinde göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu