AMDGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommTeknoloji

AMD ve Qualcomm Güçlerini Birleştirdi!

FastConnect teknolojisi için AMD ve Qualcomm güçlerini birleştirdiğini açıkladı. PC’ler Wi-Fi 7 konusunda çok yakında seviye atlayacak.

Donanım devlerinden bugün herkesi heyecanlandıran açıklama geldi. Wi-Fi 7 teknolojisi için AMD ve Qualcomm, Qualcomm’un FastConnect sisteminin AMD Ryzen işlemci tabanlı bilgi işlem platformlarında optimizasyonunu sağlamak için güçlerini birleştirdiğini açıkladı.

FastConnect platformu ile BT yöneticilerine şirketin kurumsal teknoloji portföyünün bir parçası olan AMD PRO işlemciler aracılığıyla Wi-Fi yönetim araçları sunacak. Daha önce Qualcomm, işletmeler için Wi-Fi 7 Networking Pro Serisini tanıtmıştı. Wi-Fi 7 konusunda oyuna hızlı bir başlangıç yapmak isteyen iki dev isim ilk etapta PC’lere odaklanacak.

AMD Ryzen PRO 6000 serisi işlemciler, Qualcomm FastConnect 6900 sistemini kullanan ilk işlemciler olarak tarihe geçmişti FastConnect 6900 artık AMD Ryzen işlemcili iş dizüstü bilgisayarlarına Wi-Fi 6 ve Wi-Fi 6E bağlantısı sağlayarak Windows 11’de gelişmiş kablosuz erişilebilirlik sağlıyor. İki firma, Lenovo ThinkPad Z Serisi ve HP EliteBook 805 Serisi dahil olmak üzere Windows 11 bilgisayarlarda teknolojiyi sunmak için Microsoft ile de işbirliği yapacak.

AMD ve Qualcomm
AMD ve Qualcomm

Qualcomm’un 4-Stream Dual Band Simultaneous, uyumlu cihazlarda Wi-Fi Dual Station’ı etkinleştirecek. Çoklu Wi-Fi bantları, tipik tek bantlı bağlantılardan daha iyi performans gösteriyor. Bu, işin yapılma şekli ve yeri değiştikçe hibrit ve uzak çalışanlar için daha iyi performans sağlıyor.

Ryzen PRO 6000 sistemlerindeki AMD Yönetilebilirlik İşlemcisi, AMD ticari platformlarının uzaktan yönetimini sunuyor. Yöneticiler, işlemciyi FastConnect 6900 ile entegre ederek cihazları uzaktan yönetebiliyor. Bu çözüm, kablosuz ağları yönetmeyi mümkün kılar ve 32’den fazla Açık Standart Tabanlı (DASH) profille çalışıyor.

İki dev isimin Wi-Fi teknolojileri konusunda güçlerini birleştirmesi Wi-Fi 7 teknolojilerinin yaygınlaşması konusunda büyük önem taşıyacak. Mobil sektöre ise Wi-Fi 7 teknolojisinin 2-3 yıl içerisinde gelmesi bekleniyor. Muhtemelen bu teknolojiyi ilk olarak Android cephesi kullanacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu