Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealmeTeknoloji

Relame 64 megapiksel kamerası ile çekilen örnek görseller

Megapiksel savaşlarının yeni lideri Realme 64 megapiksel sensörüne sahip telefonu olacak gibi görünüyor. Peki telefonun kamera performansı nasıl?

Megapiksel savaşları yeniden hortlamış durumda. 2013 yılında Nokia Lumia 1020 41 megapiksel kamera ile karşımıza çıkarken bir yıl sonra 2014 yılı başlarında OPPO Find 7 50 megapiksel değerinde fotoğraflar çekebiliyordu. Daha sonra bu savaş sona erdi ve firmalar diyafram değerlerine odaklanmaya başladı. Bugün f/1,4 diyafram değerine gerileyen (Honor 20 Pro) diyafram değerleri ulaşabilecekleri en son noktaya ulaşmak üzere ciddi bir yol alma eğilimine girmişken bu megapiksel savaşları yeninden hortlamış durumda. Zira insanlar telefonlarının kamera sensörlerinin fazla olması ile övünmeyi ilginç bir şekilde seviyorlar. Bu noktada kullanıcıları sevindirecek Relame 64 megapiksel kameraya sahip yeni bir telefon ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. 64 megapiksel kamera örnekleri bugün yayınlandı ve bizde bunları siz değerli kullanıcılarımız ile paylaşmak istiyoruz.

Relame 64 megapiksel performansı nasıl?

Peki kullanıcılar neden megapiksel güçleri ile övünüyorlar. Bunun en büyük sebebi yüksek megapiksel gücünün daha iyi fotoğraf çekiyormuş gibi algılanması. Peki bu böyle mi? Tabii ki değil fazla piksel olması piksel boyutlarının küçülmesine de sebep oluyor. Arkadaki sensör büyük değilse ve diyafram değeri, pozlama süresi gibi değerler iyi ayarlanamıyorsa; ki böyle büyük bir sensörde kesinlikle bu çok zor bu kadar büyük sensörlere ihtiyacımız olmadığını düşünüyoruz.

Neyse lafı daha fazla uzatmayalım ve paylaşılan görselleri sizlerle paylaşalım. Bakalım ne diyeceksiniz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu