Akıllı TelefonAndroidMobilSamsung

Rapor: Samsung Exynos 2500, Snadragon 8 Gen 4’ten Daha İyi Olacak

Yeni bir gelişmeye göre Samsung Exynos 2500, pil kullanım süresi söz konusu olduğunda Snapdragon 8 Gen 4'ten daha verimli olacak.

Samsung’un bir sonraki amiral gemisi yonga seti Exynos 2500 ile ilgili söylentiler bir süredir ortalıkta dolaşıyordu. Yeni bir rapora göre Samsung Exynos 2500, güç verimliliği açısından Qualcomm’un ekim ayında çıkacak olan Snapdragon 8 Gen 4‘ten daha iyi performans gösterecek.

Mayıs ayı başında Samsung ve Synopsys, ortak bir basın bülteninde prototip 3nm süreç tasarımlarının seri üretimini başarıyla gerçekleştirdiklerini duyurdular. Samsung’un bu 3nm tasarımı önümüzdeki aylarda çıkacak olan Exynos 2500 işlemcisinde kullanacağına dair bariz spekülasyonlar vardı. Şimdi Business Korea tarafından hazırlanan bir rapor da aynı şeyi iddia ediyor ve Galaxy S25 serisinin bu çipe sahip olacağını ortaya koyuyor.

Samsung Exynos 2500 Pil Verimliliği Şaşırtacak

Raporun en ilgi çekici kısmı ise Samsung Exynos 2500’ün Snapdragon 8 Gen 4‘ten daha iyi enerji verimliliğine sahip olacağı iddiası. Tarihsel olarak, Qualcomm çipleri ham performans açısından bir avantaja sahipken, Exynos işlemciler büyük ölçüde güç verimliliğine odaklanmıştı. Ancak söz konusu verimlilik olduğunda bile Qualcomm çipler yine daha iyi iş çıkarmakdaydı.

Henüz bu iddiayı destekleyecek bir sayı veya kıyaslama olmamasına rağmen, Exynos 2500’ün çekirdek konfigürasyonu hakkında da çok az şey biliyoruz. Bu gelişme çipin performansını ve verimliliğini belirlemek için çok önemli olacak.

Exynos 2500’ün onaylanmış özelliklerinden biri de ARM Cortex-X5 çekirdeklerine sahip olmasıdır. İddiaya göre ARM’ın Cortex-X5’i, Snapdragon 8 Gen 4‘te beklenen Oryon CPU çekirdeklerinden daha iyi performans gösteriyor.

İki işlemcinin de tanıtılması için önümüzde daha aylar var. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte gerçekleşecek olan sızıntılar bu iki işlemcinin performans ve pil kullanım süreleri hakkında daha fazla ayrıntı sağlayacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu