Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

MIUI 12’yi unutun! Xiaomi MIUI 12.1 güncellemesi başladı! [Video]

Bugün bir anda videosu ile birlikte karşımıza çıkan Xiaomi MIUI 12.1 güncellemesi bize neler sunuyor? Özellikler yine çılgın, yine deli…

Xiaomi geçtiğimiz Nisan ayının sonunda MIUI 12 güncellemesini bizlere sundu. Hemen ardından da beta süreci başladı ve biz de teknoburada.net olarak tüm yükleme koşullarını sizlerle paylaştık. Geçtiğimiz günlerde Xiaomi hem Çin hem de Global kararlı MIUI 12 güncellemesini kullanıcılarına sundu. Bugün ise Xiaomi MIUI 12.1 güncellemesi üzerinde çalıştığını resmen açıkladı.

Peki Xiaomi MIUI 12.1 güncellemesi bize ne sunacak?

  • Bugün ortaya çıkan bir videodan gördüğümüz kadarıyla yeni güncelleme ile AMOLED ekranlı akıllı telefonlar için yeni bir parmak izi kilidini açma animasyonu bizlere sunuluyor. Bu noktada ilk kez dört farklı seçenek sunuluyor ve kullanıcılar Temalar uygulaması aracılığıyla bunları indirebilir.
  • Bir sonraki önemli güncelleme ise OPPO tarafından bir süredir kullanıla “Güvenli Klavye” güncellemesi oluyor. Bu klavye ile şifre girmek çok daha kolay ve güvenli hale geliyor. Şifre girmek istediğinizde değişen tuş kombinasyonları sizi karşılıyor.
  • Uygulama Kasası (Mi Yardımcısı) uygulaması da yeniden tasarlandı ve bilgilere ve özelliklere hızlı erişim sağlandı. Arayüz iOS tarzında beyaz bir arka planla yeniden tasarlandı. iOS benzeri bir şey olmasa; zaten olmazdı.
  • Hava durumu uygulaması, diğer şehirlerdeki hava durumunu kontrol etmeyi kolaylaştırmak için yeni bir arayüz ve yeni animasyonlara kavuştu.
  • Always on Display ekranında da artık daha fazla özelleştirme bizlere sunulabiliyor. Bununla birlikte görme engelli kullanıcılar için de bu alanda iyileştirmeler sunuluyor.
  • Buna ek olarak, “Kamera” ve “Galeri” de yeni filtreler bulunuyor. Telefonun markasını ve sizin de adınızı koyabildiğiniz filigran özelliğini yerleştirmek için yeni olasılıklar var.
  • Xiaomi Health’e bir kan basıncı parametresi ekleniyor.
  • “Süper duvar kağıdı” adı verilen ve herkes tarafından çok sevilen bu özellik de geliştirildi.

Güncelleme ile akıllı telefonlar Temmuz Android güvenlik güncellemesini de alacak. 

Güncelleme videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz…

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=O6dABhx0Tq0&feature=emb_logo

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu