Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi MIUI 15 Güncellemesini Bekleyenleri Bu Defa Üzebilir

Yeni bir rapora göre Xiaomi, MIUI 15 güncellemesiyle birlikte eski temalara olan desteği ortadan kaldırmaya hazırlanıyor.

Google’ın saatler önce duyurduğu Pixel 8 ve Pixel 8 Pro modelleri Android 14 sürümüyle çıkış yaptı. Google ayrıca uyumlu eski Pixel cihazlar için de Android 14 güncellemesini yayınladı. Diğer Android markalarının kullanıcılarının da gözü kulağı Android 14 tabanlı kullanıcı arayüzü güncellemelerinde. Bu markalardan biri olan Xiaomi ayrıca Kasım 2023’te piyasaya sürülecek MIUI 15 üzerinde çalışıyor.

Yeni MIUI arayüzü her zaman olduğu gibi bir dizi yeni özellik ve performans iyileştirmesiyle gelecek. Ancak teknoloji devi, yeni görünümüyle eski temalardan kurtulmayı da planlıyor olabilir.

Xiaomiui sitesi tarafından hazırlanan bir rapora göre Xiaomi, eski temaları MIUI 15’ten kaldırmayı düşünüyor. Bu, bazı eski ve popüler temaların gelecek yazılım güncellemesiyle uyumlu olmayabileceği anlamına geliyor. Bunun nedeni, Xiaomi’nin tema motorunu eski temalarla uyumsuz olduğu söylenen en son MIUI sürümüne güncellemesidir.

Ancak Xiaomiui, favori temanızın MIUI 15 uyumlu olacak şekilde güncellenme şansının hala bulunduğunu aktarıyor. Bunun için kullanıcılar tema geliştiricisine geri bildirim göndererek temalarını yeni kullanıcı arayüzüne yani MIUI 15’e göre güncellemelerini isteyebilir.

Ancak favori temanız (ücretli ya da ücretsiz fark etmez) güncellenmezse MIUI 15 ile çalışan bir temaya geçmeniz gerekecek. Ancak farklı temaları denemeyi çok seviyorsanız endişelenmenize gerek yok, Temalar uygulamasında MIUI 15 uyumlu pek çok tema yine olacak.

Öte yandan Android 14 tabanlı MIUI 15 güncellemesinin kasım ayında ilk olarak Xiaomi 14 serisiyle çıkış yapması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu