Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriQualcomm

Qualcomm’dan Snapdragon 836 açıklaması geldi

Mobil dünyasının en önemli çip tasarımcısı Qualcomm yılın ikinci yarısında yeni bir amiral gemi işlemci duyurusu gerçekleştirecek mi? Konuya ilişkin nihayet resmi diyebileceğimiz bir açılama geldi. Xda-developers ve Android Police sitelerine konuşan Qaulcomm yetkililerine göre yılın ikinci yarısı için hazırlanan herhangi bir işlemci bulunmuyor. Başka bir ifadeyle Snapdragon 836 işlemcisi olmayacak.

Snapdragon 836 işlemcisi tanıtılacak mı?

Snapdragon 835’e göre daha yüksek saat hızlarına sahip olacağı konuşulan işlemcinin ilk olarak Galaxy Note 8’de kullanılacağı iddia edilmişti. Daha sonraki gelişmelerde Xiaomi Mi Mix 2 ve Google Pixel 2 telefonlara güç vereceği belirtilmişti.

Galaxy Note 8’de Snapdragon 835 kullanılırken, Qualcomm geçtiğimiz günlerde Mi Mix 2 modelinde de yine aynı işlemcinin kullanılacağını onayladı. Güvenilir kaynaklarda edinilen son bilgiler yeni Pixel telefonların da Snapragon 835 işlemcisinden güç alacağını gösteriyor.

Qualcomm’un yılın ikinci yarısında üst segment işlemcisini (Snapdragon 801AB / Snapdragon 801AC, Snapdragon 820 / SNapdragon 821) yenilediğini geçtiğimiz yıllarda görmüştük. Ancak görünüşe bakılırsa işlemci yenileme hamlesi bu yıl gerçekleşmeyecek.

https://www.teknoburada.net/2017/09/05/samsung-galaxy-s9-bezel-less-ekran-kullanacak/

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu