Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

iPhone 14 Pro Serisinde Kamera Çözünürlüğü Nihayet Artıyor

Apple, iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinde 48 megapiksel çözünürlüklü kameraya geçiş yapacak. Yıllar sonra gelen değişime göz atalım.

iPhone 13 serisinin daha bir haftalık bile olmadığı göz önüne alındığında, Apple’ın gelecek yıl duyuracağı iPhone serisi hakkında konuşmak için erken. Fakat güvenilir kaynaklarca aktarılan bilgiler büyük önem arz ediyor. Bunlardan biri de yıllardır şirkete yakınlığıyla bilinen endüstri analisti Ming-Chi Kuo cephesinden geldi. Kuo, Apple’ın gelecek yılki iPhone 14 Pro modellerinin kameralarına ilişkin sürpriz bir bilgiyi açıkladı.

Ünlü analiste göre Apple gelecek yıl Pro modellerde 48 megapiksel ana kameraya geçiş yapacak. Telefoto ve ultra geniş açılı kameralar hakkında ise şu aşamada herhangi bir bilgi yok.

iPhone 13 Pro Max

Apple, 2015 yılında duyurduğu iPhone 6s serisi ile birlikte 12 megapiksel çözünürlüklü kameraya geçiş yaptı. Android ekosisteminde 108 megapiksel çözünürlüklü kameralara geçiş yapıldı ve hatta Xiaomi’nin gelecek yıl 200 megapiksele geçiş yapacağı yönünde ciddi iddialar var. Apple ise kamera çözünürlük seviyesinden ziyade yıllardan beri sensörün büyüklüğüne, HDR başta olmak üzere çekim modlarına, diyafram açıklığına, yazılım geliştirmelerine ve OIS’i geliştirmeyi uygun gördü. Özellikle söz konusu video çekimi olduğunda şu an hiçbir üretici iPhone’ların eline su dökemiyor. iPhone 13 serisindeki ProRes video kaydı bunun bir diğer göstergesi oldu.

Öte yandan hem Apple hem de Google, akıllı telefonlardaki düşük megepikselli kameralarda yazımla birlikte harika işler gerçekleştirdiler. Böylece kamerada çözünürlüğün aslında çok da önemli olmadığını bizlere yıllardan beri göstermekteler.

Kuo ayrıca iPhone 14 serisinde artık çentiğin olmayacağı ve bunun yerine ekran üzerine yerleştirilen delikli kamera tasarımının tercih edileceğini belirtti.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu