Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungXiaomi

Xiaomi ve Samsung rekabetinde son durum! Makas açılıyor

Akıllı telefon sevkiyatları geçen yıl, son sekiz yıl sonra ilk kez düşüş yaşadı. Bu düşüşe rağmen Huawei ve Xiaomi gibi markaları birçok pazarda büyümeye devam etti. Uzun yıllar Samsung’un hakim olduğu Hindistan’da Xiaomi özellikle Redmi serisi telefonlarda elde ettiği başarı ile önce rakibini yakaladı, sonra burun farkıyla geçmeyi başardı. Danışmanlık şirketi Canalys tarafından açıklanan son veriler Xiaomi ve Samsung arasındaki makasın açıldığını gösteriyor.

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

Xiaomi ve Samsung rekabeti
Xiaomi ve Samsung rekabeti

2018’in son çeyreğinde ülkede toplam 137.2 milyon telefon satışı gerçekleşti. Bir önceki yıl aynı döneme göre %9 büyüyen pazarda Xiaomi bir numara Samsung ise ikinci sırada. Xiaomi üç ayda gerçekleştirdiği 41 milyon satışa şu an pazarın %29.9’unu elinde bulunduruyor. İkinci sıradaki Samsung geride bıraktığımız çeyrekte 35.4 milyon akıllı telefon sattı ve pazarın %25.8’ini elinde bulunduruyor.

Dünyanın en büyük ikinci pazarı Hindistan’da üçüncü sırada Vivo, dördüncü sırada Oppo / Realme, beşinci sırada ise yerel üreticilerden Micromax yer alıyor.

Xiaomi Mi Max 4: Çıkış tarihi ve fiyatı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu