Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPO

OPPO Reno 8 Canlı Görüntüsüyle Karşınızda!

OPPO Reno 8 ilk kez kameralara poz verdi. Telefonun nasıl bir görünüme sahip olacağı artık biliniyor. Ya teknik özellikler…

Tanınmış sızıntı kaynaklarından Digital Chat Station, OPPO Reno 8 modeline ait olduğu iddia edilen bir görüntüyü paylaştı. Yayınlanan fotoğraf aynı zamanda telefonun Qualcomm’un yaklaşmakta olan Snapdragon 7 serisi mobil platformu tarafından desteklendiğini ortaya koyuyor. Önceki raporlar, zaten Reno 8’in Snapdragon 7 Gen 1 ile gelen ilk akıllı telefon olacağını ortaya koymuştu.

Serinin önceki modellerinde olduğu gibi OPPO Reno 8’de de sol üst köşeye konumlandırılan ön kamerayı görüyoruz. Ekran beklendiği gibi AMOLED tabanlı olacak. Ekranın parmak izi tarayıcı ile entegre olduğu ve ince çerçevelere sahip olduğu görülüyor. Telefonun asıl merak edilen nasıl bir kamera birimine sahip olduğu noktası hala sır olmaya devam ediyor.

Reno 8’in sızdırılan görüntüsü Snapdragon 7 Gen 1 yonga setinin özelliklerini ortaya koymakta. Görülebileceği gibi işlemci 2.36GHz’de çalışan dört Cortex A710 CPU çekirdeği ve 1.80GHz’de çalışan dört adet Cortex A510 CPU çekirdekten oluşuyor. 4nm üretim sürecine sahip olan işlemci Adreno 662 grafik birimiyle geliyor.

OPPO Reno 8 Başlıca Özellikleri

Reno 8’de 6.5 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğünde ve 120Hz tarama hızında çalışan AMOLED ekran yer alacak. 80 watt hızlı şarj destekli 4.500 mAh büyüklüğünde bir pilin eşlik edeceği modelde LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 gibi yeni nesil bellek teknolojileri kullanılacak.

Telefonun arkasında 50 megapiksel ana kamera göreceğiz. Bu sensör Sony’nin IMX766 görüntü sensörü olacak. Diğer iki yardımcı kamera ise 8 megapiksel ultra geniş açılı ve 2 megapiksel derinlik şeklinde. Reno 8’in ön kamerası ise 32 megapiksel çözünürlüğünde olacak. Son olarak telefon kutudan Android 12 sürümüyle çıkacak.

OPPO Reno 7 Lite 5G için Türkiye Sesleri Yükseliyor

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu