Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerPlayStationSonyTeknoloji

Sony PlayStation 4 Modelleri İçin Düğmeye Bastı; Bir Varmış Bir Yokmuş…

Oyunseverlerin bir zamanlar gözdesi haline gelen PlayStation 4 için artık yolun sonu. Japon üretici bazı modellerin fişini çekmeye başladı…

Sony’nin akıllı telefon dışında çeşitli alanlarda da yer aldığını bilmeyen yoktur. Oyun sektöründe bir hayli isim yapan Japon teknoloji devi, PlayStation konsolları ile kullanıcının artık gözdesi haline geldi. 20-25 yıllık bir geçmişi bulunan bu konsollar, artık vazgeçilmezimiz oldu diyebiliriz. Her ne kadar Sony, yeni PlayStation’larını birkaç yıla bir yenilese de, kullanıcılar bu şirkete sadık kalmayı başarıyor. Ancak bu sene Sony, kullanıcılarını hüsrana uğratacak bir karar aldı. Zira gelen haberler, PlayStation 4 için artık yolun sonunun geldiğini gösteriyor.

PlayStation 4 için artık yolun sonu

Bildiğiniz üzere yakın zamanda Sony, yeni silahı PlayStation 5 modelini piyasaya sürdü. Maliyeti öncekilerden biraz yüksek olan bu konsol, adeta ilk haftada stokları bitirmeyi başardı. Tabii yeni konsolun gelmesi, artık eskisinin de miadını doldurduğunun en büyük göstergesidir. Hal böyle olunca üretici de, artık eski konsollarının üretimini sonlandırarak kullanıcıyı yeni konsolunu almaya yönlendirir. İşte bahsettiğimiz şey de tam olarak PlayStation 4’ü temel alıyor. Gelen bilgilere göre Japon üretici, herkesin sevgisini kazanan PlayStation 4’ün fişini çekme kararı aldı. Tabii bu kararın temel sebebi de PlayStation 5’in piyasaya sürülmesinden kaynaklanıyor.

 

Gelen bilgilere göre Sony, ilk olarak PlayStation 4’ün birkaç modelini sonlandıracak. Bunlar sırasıyla; PS4 500GB Glacier White, PS4 1TB Jet Black, PS4 1TB Glaicer White, PS4 2TB Jet Black ve PS4 Pro TB Glaicer White modellerinden ibaret olacak. Yani bunların üretimi durdurulacak ve hiçbir mağazadan sıfır olarak alınamayacak.

Peki sizler bu kararı nasıl buluyorsunuz. PS5 henüz yeni tanıtıldı. Yani bu kadar kısa sürede PS4’ün fişinin çekilmesi sizce normal mi? Yorumlarda belirtiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu