Güncel Teknoloji HaberleriKonsol OyunlarıOyun KonsoluSony

Sony ‘den Bulut Oyun Hizmeti Geliyor

Sony PlayStation Plus Premium aboneleri için yeni bulut oyun hizmetini deniyor. İşte bulut hizmeti üzerinden oynayabileceğiniz oyunlar…

Sony bugün PlayStation Blog sitesi üzerinden yayımladığı bir makalesinde, PlayStation Plus Premium abonelerini sevindirecek yeni bir hizmetini duyurdu. Desteklenen bazı oyunlar için bulut üzerinden oyun oynamak için testlerine başladığını duyurdu.

Aklınıza PS5 Remote Play uygulaması geldiyse ufak bir ayrıntı vermemiz gerekecek. Remote Play oyunun PS5’e indirilmesini ve ana bilgisayarda olmasını zorunlu kılıyor. Yeni gelen bu bulut akış hizmetinde oyunu PS5’inize indirmenize gerek kalmayacak.

Küresel Hizmetler Başkan Yardımcısı Nick Maguire, Bu özellik kullanıma sunulduğunda, desteklenen Sony PS5 oyunları için bulut oyun akışı doğrudan PS5 konsolunuzda kullanıma sunulacaktır.” ifadesine yer veriyor. “Bu, bir Premium üye olarak, en sevdiğiniz oyunları önce PS5 konsolunuza indirmeden daha kolay oynayabileceğiniz anlamına gelir. Hedefimiz, PlayStation Plus’ın değerini artırmaya yönelik süregelen çabalarımızın bir parçası olarak bunu PlayStation Plus Premium’a ek bir avantaj olarak eklemek.”

Yani oyun konsolunuzda yer kaplamadan bu oyunları dilediğiniz zaman internet bağlantınız aracılığıyla oynayabileceksiniz.

Son olarak Sony yakın zamanda Project Q adında yeni bir el konsolu tanıtmıştı. Bu konsol bulut hizmetiyle uzaktan oyun oynamanıza imkan sağlıyordu. Ayrıca bu el konsoluna dualsense kollarını bağlayabiliyordunuz. Bu PS Plus Premium özelliğinin Project Q’da çalışıp çalışmayacağından söz edilmedi. İlerleyen zamanlarda gelişme oldukça yeni haberlerle bunları sizlere iletmeye devam edeceğiz.

Şimdi, işte önümüzdeki hafta PlayStation Plus Oyun Kataloğu’na katılacak oyunlardan bazıları: 

Far Cry 6 (PS4/PS5) 

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge (PS4/PS5) 

Rogue Legacy 2 (PS4/PS5) 

Inscryption (PS4/PS5) 

Soulstice (PS5) 

Tacoma (PS4) 

Deus Ex: Mankind Divided (PS4)

Killing Floor 2 (PS4) 

Game Trial for WWE2K23 (PS4), 20 Haziran’da da mevcut olacak. 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu