GoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Chrome OS Flex Tanıtıldı: İşte Eski Bilgisayarların Yeni Can Suyu!

Teknoloji devinin yeni işletim sistemi Chrome OS Flex, eski bilgisayarları günümüzün hızlarına taşıyacak. İşte son detaylar.

Google, Chrome OS Flex olarak isimlendirdiği yeni işletim sistemini büyük bir heyecan ile duyurdu. Beta erişimi aracılığıyla şu anda kullanılabilen işletim sistemi, eski PC ve Mac’lerde çalışacak şekilde tasarlandı. Gelin işletim sisteminin detaylarına göz atalım.

Chrome OS Flex Eski Bilgisayarları Çok Hızlandıracak

Eski bilgisayarlarda işletim sistemi seçmenin büyük dert olduğunu herkes biliyor. Bazı işletim sistemleri bilgisayarınızın donmasına sebep olurken bazıları ise yavaş olmasa bile eksik sürücüleri ile yine sorunlu oluyor. Böylece kullanıcılar eski bilgisayarlarına can vermek için büyük uğraşlarda bulunmak zorunda kalıyor.

Chrome OS Flex

Teknoloji devi Google ise bu duruma bir el atmak istedi. Şirket, Chrome OS Flex’in bu tür sorunları aşmak için tasarlandığını ve bu işletim sisteminin eski bilgisayarlara “birkaç dakika içinde” yüklenebileceğini iddia etti. Bu işletim sistemi ile birlikte, eski bilgisayarlar çok daha verimli hale gelecek ve yavaşlayan sistemler hızlanabilecek.

Kullanım durumu hakkında konuşan Google, Chrome OS Flex’in, Chrome OS ile aynı ilgiyi göreceğini söylüyor. Şu anda işletim sistemi, erken erişim için mevcut ancak bu işletim sistemi üzerinde büyük ölçekli test henüz yapılmadı. Erken erişimde sorunlar zamanla iletilecektir. İşletim sisteminin kararlı sürümü ise bu test sürecinden sonra gelecektir. Yeni gelişmeler için sıkı takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu