Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei P30 Pro ve P30 satışları siyasi bir karar yüzünden yasaklandı

Şu sıralar Amerikan Hükümeti’nin yaptırımları nedeniyle küresel çapta sıkıntılar yaşayan Huawei’ye bir yasak da Tayvan’dan geldi. Huawei P30 Pro başta olmak üzere bazı Huawei telefonların satışına yasak getirildi.

Tayvan’ın ulusal iletişim komisyonu olan NCC, P30 Pro, Huawei P30 ve Nova 5T akıllı telefonların ülkedeki satışına yasak koydu. Peki bu yasağın arkasındaki gerekçe ne?

Huawei P30 Pro ve P30 satışı yasaklandı

Huawei’in bu üç telefonunun yasaklanmasının ardındaki gerekçe ne patent ne de herhangi bir yaptırırım kararı. Tayvan 1949’da bağımsızlığını ilan etmesine karşısın bugüne kadar Çin tarafından hiçbir zaman bağımsız bir ülke olarak tanınmadı.

Huawei’in ülkede satışa çıkardığı bu üç telefonda saat dilimi ve arayan konumunda “Tayvan” yerine “Tayvan, Çin” ibaresini kullanması ülkede siyasi bir krize neden oldu.

NCC, Tayvan halkının saygınlığına zarar verdiği gerekçesiyle Huawei’in bu durumu bir güncelleme ile düzeltene kadar P30 Pro, P30 ve Nova 5T modellerinin ülkedeki satışını durdurdu.

Huawei’in önümüzdeki günlerde EMUI arayüzünde ufak bir güncelleme ile bu durumu düzelteceğini düşünüyoruz. 24 milyon nüfusa sahip olan ada ülkesinde alınan bu Huawei P30 serisi ve Nova 5T’nin satışlarını olumsuz etkileyecektir.

Son olarak, Çin Hükümeti’nin de geçmişte benzer durumlardan ötürü Huawei’ye eleştiri getirdiği belirtiliyor. Huawei, Hong Kong, Macau ve Tayvan’ın başkenti Taipei’yi bazı Huawei telefonlarda Çin şehirleri olarak göstermediği için eleştirilerin hedefinde.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu