Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOnePlus

OxygenOS 12 Güncellemesi Can Sıkan Bir Kamera Engeli Getirdi

OxygenOS 12 güncellemesi birçok sorunu beraberinde getirdi. Sistem altyapısında yapılan bir değişiklik kullanıcıların canını daha da sıkacak.

OxygenOS 12 güncellemesi geçtiğimiz gün itibariyle OnePlus 9 ve OnePlus 9 Pro için yayına alındı. Fakat kararlı diye dağıtılan güncellemenin yayında kalması pek de uzun sürmedi. Çok sayıda hatanın bildirilmesinin ardından OnePlus Android 12 güncellemesini geri çekmek zorunda kaldı. Yapılan açıklamaya göre tüm bu sorunlar düzeltildikten sonra güncelleme yeniden dağıtıma sunulacak.

Güncelleme birçok sorunu beraberinde getirmesinin yanında sistem altyapısında yapılan bazı düzenlemelerle de can sıkacağa benziyor. Android Police sitesinin ortaya çıkardığı son gelişmeye göre OnePlus 9 ve OnePlus 9 Pro’da üçüncü parti kamera uygulamalara erişimin engellendiği bildiriliyor. Siteye göre OnePlus 9 serisi kullanıcıları üçüncü parti kamera uygulamalarında yalnızca ana sensörü kullanabilecek. Ultra geniş açılı ve telefoto kameralar ise kullanılamayacak.

OnePlus başta olmak üzere pek çok akıllı telefon kullanıcısı üçüncü parti kamera uygulaması olarak Google Kamera’yı kullanmakta. Fakat bu engelleme sonrası stok kamerayı kullanmaktan başka çareleri kalmayacak.

Kamera sınırlaması ColorOS arayüzünün bir parçası olarak görünüyor. OnePlus 9 serisinde yer alan arayüz her ne kadar OxygenOS olarak isimlendirilse de, temel olarak ColorOS’u kullanıyor. ColorOS güncellemesi alacak diğer eski OnePlus telefonlarda muhtemelen böyle bir engele takılacaklar. OnePlus kod tabanında bununla ilgili bir değişiklik yapar mı bilmiyoruz, bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu