AndroidGüncel Teknoloji HaberleriPOCOXiaomi

MIUI 14 Güncellemesi Türkiye’de Satılan Bir Modelle Buluştu

MIUI 14 güncellemesi küresel çapta şimdi de POCO F3 modeliyle buluşuyor. Güncelleme kapsamında birçok gelişme yer alıyor.

MIUI 14 güncellemesi neredeyse her gün bir ya da birkaç modelle buluşuyor. Redmi Note 10 Pro’nun ardından güncellemenin bu defa POCO F3 için yayınlandığını görüyoruz. Xioamiui sitesinde yer alan habere göre POCO F3’ün Avrupa modeli için MIUI 14 dağıtıma sunuldu.

3.7 GB büyüklüğünde olan güncelleme, Android 13 tabanlı olup MIUI-V14.0.7.0.TKHEUXM sürüm numarasını taşıyor. Güncelleme her zaman olduğu gibi ilk etapta sınırlı sayıda kullanıcı için sunulacak. Herhangi bir sorun yaşanmadığı takdirde daha geniş kitlelere aktarılacak.

Ülkemizde satışta olan ve kullanıcıların ilgisini çeken POCO F3, 2021 yılında Android 11 tabanlı MIUI 12.5 sürümüyle çıkış yaptı. Telefon daha sonra Android 12 / MIUI 13 sürümüne yükseltildi. Şimdi ise Android 13 tabanlı MIUI 14. POCO F3’ün bundan sonraki süreçte büyük bir Android güncellemesi alması beklenmiyor. Fakat telefonun önünde daha MIUI 15’in duyurduğunu belirtelim.

MIUI 14 Güncellemesi Yenilikleri

Öne Çıkanlar

  • MIUI artık daha az bellek kullanıyor ve çok daha uzun süreler boyunca hızlı ve duyarlı olmaya devam ediyor.
  • Detaylara verilen önem, kişiselleştirmeyi yeniden tanımlıyor ve onu yeni bir seviyeye taşıyor.

Temel deneyim

  • MIUI artık daha az bellek kullanıyor ve çok daha uzun süreler boyunca hızlı ve duyarlı olmaya devam ediyor.

kişiselleştirme

  • Detaylara verilen önem, kişiselleştirmeyi yeniden tanımlıyor ve onu yeni bir seviyeye taşıyor.
  • Süper simgeler, Ana ekranınıza yeni bir görünüm kazandıracaktır. (Süper simgeleri kullanabilmek için Ana ekranı ve Temaları en son sürüme güncelleyin.)
  • Ana ekran klasörleri, en çok ihtiyaç duyduğunuz uygulamaları öne çıkararak onları yalnızca bir dokunuş ötenizde tutar.

Daha fazla özellik ve iyileştirme

  • Ayarlar’da arama artık daha gelişmiş. Sonuçlardaki arama geçmişi ve kategoriler ile artık her şey çok daha net görünüyor.

sistem

  • Android 13 tabanlı kararlı MIUI
  • Android güvenlik düzeltme eki Ocak 2023’e güncellendi. Arttırılmış Sistem güvenliği.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu