Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHTCMobirollerTeknoloji

HTC Yeniden Telefon İşine Girebilir!

Telefon pazarında uzun zamandır sesi soluğu çıkmayan HTC, yeni bir telefon tanıtma hazırlığında olabilir. HTC’den bir atak görebiliriz.

Android telefon üreticileri arasında önemli bir konumda yer alan HTC, rakipleri karşısında gelişim gösterememiş ve piyasadan silinme noktasına kadar gelmişti. Ancak firmanın tek işi telefon olmadığı için HTC’nin varlığı hala günümüzde emin adımlar ile devam ediyor. Bir dönem Apple’a bile rakip olan HTC’den yeni bir telefon geleceği ortaya çıktı.

Hollanda sertifikasyon kuruluşu Telefication, HTC 2QBK200 modelini Japon yasalarının gerekliliklerine uygunluk açısından kontrol ettiğini söyledi. HTC’nin yeni telefonu hakkında maalesef bundan başka detay yok. Bir dönem kripto para için telefon üreten firmanın yeni telefonu metaverse ile ilgili bile olabilir. HTC’nin böyle bir ortamda rakipler ile baş edebilecek bir telefon üretme işine girmeyeceğini düşünüyoruz.

Tayvanlı firma şu sıralar sanal gerçeklik ve metaverse gibi alanlara odaklanmış durumda. Bu yüzden firma telefon sektörüne geri dönüş yapmayacaktır. Akıllı telefon işinin büyük bir bölümünü 2018’de Google’a satan firma bütçe dostu telefonlar üretmeye bu süreçte devam edebilir. Ancak HTC’den yakın bir gelecekte orta, üst ve Premium segment telefon beklemek çok yanlış olur.

HTC
HTC’den yeni telefon gelebilir

HTC’nin almış olduğu bu karar bizce çok yerinde oldu. Aynı olay LG’nin başına gelmişti. LG telefon sektöründen çekilmeyi inatla reddetmişti. Ancak bu olay sürekli mobil alanın zarar etmesi LG’yi uzun bir süren serüvenden sonra akıllı telefon işinden tamamen çekilmesi ile sonuçlanmıştı. HTC’nin bu yüzden erken aldığı karar firmaya zarar ettirmedi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu