Elektrikli ArabaGenelOtomobil

Avrupa’da Yılın Otomobili Finalistleri Belli Oldu! İşte Yılın En İyileri

Avrupa'da Yılın Otomobili ödülü için finalistler belli oldu. Yedi farklı aracın birincilik için yarıştığı ödülde BYD adını finale yazdırdı.

Otomobil pazarındaki rekabet tüm hızıyla devam ediyor. Bir yandan Volkswagen ve BMW gibi asırlık üreticiler yeni modellerle karşımıza çıkarken, bir yandan da Çinli üreticilerin sayısı ve pastadaki payı artıyor. Son olarak açıklanan Avrupa’da Yılın Otomobili finalistleri de bunu destekler nitelikte. Yedi farklı aracın birincilik için yarıştığı ödülde ilk defa bir Çinli üretici finalde yer aldı.

Avrupa’da Yılın Otomobili Finalistleri Belli Oldu! Çinli Üreticiler Pazara Damga Vurdu

Europe’s Car of the Year ya da bizim türkçeleştirdiğimiz haliyle Avrupa’da Yılın Otomobili ödülü için arabaların Oscar’ı demek pek de yanlış olmaz. İlk olarak 1964 yılında düzenlenen yarışma, her yıl Avrupa’da satışa sunulan yeni otomobilleri değerlendiriyor ve birini yılın otomobili ilan ediyor. Son olarak yarışmanın yeni finalistleri açıklandı. Buna göre şu araçlar “Yılın Otomobili” olmak için yarışacak:

BYD Seal
BYD Seal
Üretici Model
BMW 5 Serisi
BYD Seal
Kia EV9
Peugeot E-3008/3008
Renault Scenic
Toyota C-HR
Volvo EX30

Listenin en çok dikkat çeken ismi ise elbette ki BYD’nin Seal modeli oldu. Kısa süre önce ülkemizde de faaliyet göstermeye başlayan şirket, an itibarile dünyanın en büyük elektrikli araba üreticisi. Üstelik şirketin hedefleri bununla sınırlı değil. Çinli şirket, girdiği yeni pazarlarla beraber dünyanın en büyük otomobil üreticisi olmak istiyor. Avrupa’da Yılın Otomobili seçilmek ise bu hedefe giden yolda büyük bir artı. Ancak yarışmayı kimin kazanacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. Geçmişte bu ödüle ulaşan markalar ise şu şekilde:

Yıl Kazanan Üretici Model
2023 Jeep Avenger Jeep Elektrikli SUV
2022 Peugeot 308 Peugeot Kompakt hatchback
2021 Toyota Yaris Toyota Küçük hatchback
2020 Volkswagen ID.3 Volkswagen Elektrikli hatchback
2019 Kia Ceed Kia Kompakt hatchback
2018 Volvo XC40 Volvo Kompakt SUV
2017 Peugeot 3008 Peugeot Kompakt SUV
2016 Opel Astra Opel Kompakt hatchback
2015 Renault Megane Renault Kompakt hatchback
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu