Akıllı TelefonAndroidGenelGiyilebilir TeknolojiGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Google Project Tango Lenovo Phab 2 Pro ile geliyor

Google’ın sanal gerçeklik dünyasını 1 adım öteye taşıyabilecek projesi Project Tango uzun zamandır adından bahsettiren bir proje. Çıktı, çıkıyor, ertelendi, bu sefer oldu, bu sefer olmamış derken nihayet bir akıllı telefonda satılacak duruma getirildi. Lenovo Phab 2 Pro adı verilen bir telefona nihayet entegre edilmeye başarılabilen Project Tango bildiğimiz birçok şeyi değiştirmeye geliyor diyebiliriz.  Bilemeyen kişiler için dilerseniz önce Project Tango Nedir bunu anlatalım.

lenovo-phab-2-pro

Project Tango Nedir?

Google tarafından 204 yılında tanıtılan bu proje 3 boyut teknolojisinin bir adım ötesi olarak görülebilir. Bu proje geliştirilme amacı çevrenin 3 boyutlu görüntüsünü çıkartarak bunun modelleştirilebilmesine olanak sağlanması üzerineydi ama proje geliştikçe kullanıcıların çevre ile etkileşime geçebildikleri sanal bir dünya yaratılabildiği anlaşıldı ve bu proje bu kapsamda genişletildi. Kısacası Project Tango sayesinde çevrenizdeki eşyalar ile etkileşime bulunabileceğiniz oyunlar oynayabileceksiniz.

Lenovo Phab 2 Pro Teknik Özellikler

Uzun zamandır gelişim sürecinde olan Phab 2 Pro Kasım ayı içinde satışa sunulacak. Telefonun teknik özellikleri ile ilgili detaylı bir bilgi maalesef bulunmuyor ama telefonun 5,5 inç ekran boyutuna sahp olacağı belirtiliyor. Snapdragon 820 ile geliştirilen telefonun RAM tarafında ise 4 GB bellek kullanıldığını görüyoruz. Arka tarafta 3 farklı lens görüyoruz ve bunlar nasıl çalışacak biz de oldukça merak ediyoruz. Amerika’da 499 dolar fiyat etiketine sahip olacak telefonun ülkemizde de satışa sunulacağını düşünüyoruz.

lenovo-phab-2-pro-4

lenovo-phab-2-pro-1 lenovo-phab-2-pro-5

İlginizi Çekebilir: Google Pixel Fiyat Pixel XL Fiyat Belli oldugoogle-pixel-teknoburada-net
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu